Zeilljas voor dames Initiatives Coeur Vendée Globe rood

Ref :
8375672
Pluspunt van het artikel
Deze zeiljas, een echte oliejas in een hedendaagse versie in een kwalitatieve, waterdichte, ademende en soepele stof, beschermt je tegen regen en wind tijdens het zeilen maar ook gewoon elke dag.
Users reviews
4.4 / 5 17 beoordeling
34,99 €*

7 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Waterdichtheid
3 uur bij lichte regen (> 4000 mm). 100% waterdichte naden. Waterafstotend.
Bestand tegen zout water
Ritssluiting in geïnjecteerde kunststof.
Ademend vermogen
Zeer goed ademende coating (RET<12).
zakken
3 afsluitbare zakken (2 aan de buitenkant, 1 binnenzak).
Winddicht
Winddichte stof om afkoeling te voorkomen.

DE KENMERKEN

Materiaal
Hoofdstof : 100.0% Polyamide Tweede voering : 100.0% Polyester Hoofdvoering : 100.0% Polyamide
Tests
Novadry bootst de omstandigheden van een storm na in zijn weersimulator. Na 24 uur blootstelling aan een stortbui van 100 l/u/m² blijkt onze zeiljas binnenin nog steeds droog te zijn.
Ontworpen voor
zeilen bij veranderlijk weer.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Was de waterdichte jas Raincoastal op 30°C in de wasmachine. Keer de jas binnenstebuiten en sluit de klittenbanden. Laat overvloedig spoelen en zachtjes zwieren. Bij voorkeur drogen aan de waslijn. Stop de jas af en toe in de droger, op lage temperatuur en kort programma, dit zal het waterafstotend vermogen verbeteren. Om de jas opnieuw waterdicht te maken kan je ook de stof strijken op max. 140°C of de waterdichtmakende spray van Tribord gebruiken.
Opslag Tips
Berg deze jas op een droge plaats op en leg kledingstukken met NOVADRY®-label niet op een warmtebron zoals een radiator om het membraan of de ademende coating niet te beschadigen.

Bijkomende informatie

Waterdichtheid
- Gecoate stof - >4000 mm waterkolom. - 100% waterdichte naden. - Kap verstelbaar in 2 dimensies. - Onderkant van de mouwen te verstellen met klittenband. - Opening in het midden met onderflap met gootje voor een optimale waterdichtheid. - Heeft regentest van 3 uur doorstaan (100 l/u/m²).
Ademend vermogen
RET<12: zeer goed ademend. Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand, RET genoemd (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Dit is het vermogen van de stof om de damp die het lichaam produceert tijdens een inspanning naar buiten te laten ontsnappen.
Comfort
- Kap verstelbaar in 2 dimensies.
Slijtvastheid
- Ritssluiting in geïnjecteerde kunststof, bestand tegen oxidatie door zout.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen? stap 1: voor het wassen
Sluit alle ritsen en kleppen en verwijder eventuele delen van het kledingstuk die niet gewassen kunnen worden. Maak ook alle riemen en elastieken los en vergeet de zakken niet leeg te halen. Keer het kledingstuk vervolgens binnenstebuiten om te wassen.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen? stap 2: het wassen
Was de jas op een programma voor synthetische stoffen, op 30°of 40°C en met je gebruikelijk wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter, die kan de oorspronkelijke eigenschappen van de jas aantasten, en uiteraard geen bleekwater. Plooi de jas niet te hard op wanneer je hem in de wasmachine doet en stop de wasmachine niet te vol. Heel belangrijk: selecteer een spoelprogramma met veel water of spoel twee keer om alle wasmiddelresten te verwijderen.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen? stap 3: drogen
Het drogen is een essentiële fase om het waterafstotend vermogen te herstellen. Wij raden aan om je jas buiten te drogen, plat op een droogrek. Opgelet: droog je jas nooit direct op een radiator. Stop de jas vervolgens kort, d.w.z. 10 tot 15 minuten, in de droger op een programma voor synthetische stoffen voordat je hem opbergt. Opgelet, je mag de jas vooral niet overdreven drogen.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen?
Indien ondanks die werkwijze van wassen, overvloedig spoelen en kort in de droger stoppen, de druppels niet langer van je jas afparelen, raden wij je aan de jas opnieuw waterafstotend te maken met een waterdichtmakende spray of wasmiddel. Die producten vind je in onze winkels.

Users reviews

4.4 / 5 17 beoordeling
17 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  60 of ouder
  01 December 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Zeiljas Raincoastal
  Weegt weinig, leuke kleur Is officieel een ademende jas, maar dat valt tegen

  Officieel een ademende jas maar zo voelt dat niet: tijdens gebruik wordt het van binnen gauw klam. Goede prijs-kwaliteitsverhouding, vlot model, leuke kleur, mooi licht. Ik heb hem in de regen nog niet getest.

 • Vrouw
  40-49
  04 September 2016
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  voor die prijs kwaliteit
  de prijs viel echt mee geen

  geen opmerking

 • Vrouw
  30-39
  10 August 2016
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  jas

  Geen

HAUT DE PAGE