Zeiljas 500 voor heren felblauw

Ref :
8357798
Pluspunt van het artikel
Deze ademende, waterdichte zeiljas is speciaal ontworpen om je te beschermen bij felle regen. Het design is typisch voor de zeilwereld, in het bijzonder door de reflecterende letters en logo's.
Users reviews
4.4 / 5 5 beoordeling
59,99 €*

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Waterdichtheid
4 uur bij felle regen (> 8000 mm). Waterdichte naden. Waterafstotend.
Bestand tegen zout water
Ritssluiting in geïnjecteerde kunststof. Behandeld membraan.
Ademend vermogen
Zeer goed ademend (RET<12).
zakken
3 afsluitbare zakken (2 buitenzakken, 1 binnenzak).
Gebruiksgemak
Kap verstelbaar in 2 dimensies.
Milieuvriendelijk
Vergelijking levenscyclus: waterdichte herenjas - sustainability.decathlon.com.

DE KENMERKEN

Materiaal
100% polyamide.
Ontworpen voor
wie regelmatig gaat zeilen. Per jaar minder dan 15 zeildagen met hevige regen.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Was je zeiljas Offshoroa op 30°C in de wasmachine. Keer hem binnenstebuiten en sluit de klittenbanden. Laat overvloedig spoelen en zachtjes zwieren. Laat bij voorkeur drogen aan de waslijn. Stop de jas af en toe in de droger, op lage temperatuur en kort programma, dit zal het waterafstotend vermogen verbeteren. Om de jas opnieuw waterdicht te maken, kun je ook de stof strijken op max. 140°C of de waterdichtmakende spray van Tribord gebruiken.
Opslag Tips
Opbergen op een droge plaats, nooit op een warmtebron (bijv. radiator) leggen omdat het membraan of de ademende coating hierdoor kan worden beschadigd.

Bijkomende informatie

Waterdichtheid
- Waterafstotende stof in 2 lagen - > 8000 mm waterkolom - 100% waterdichte naden. - Kap verstelbaar in 2 dimensies. - Onderkant van de mouwen te verstellen met klittenband. - Opening in het midden met onderflap met gootje voor een optimale waterdichtheid. - Heeft regentest van 4 uur doorstaan (450 l/u/m²).
Ademend vermogen
RET<12: zeer goed ademend. Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand, RET genoemd (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Dit is het vermogen van de stof om de damp die het lichaam produceert tijdens een inspanning naar buiten te laten ontsnappen.
Comfort
- Kap verstelbaar in 2 dimensies. - Onderkant van de jas verstelbaar.
Reflecterend
- 2 patches op de schouders die zwakke lichtbronnen versterken.
Slijtvastheid
- Ritssluiting in geïnjecteerde kunststof, bestand tegen oxidatie door zout.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen? stap 1: voor het wassen
Sluit alle ritsen en kleppen en verwijder eventuele delen van het kledingstuk die niet gewassen kunnen worden. Maak ook alle riemen en elastieken los en vergeet de zakken niet leeg te halen. Keer het kledingstuk vervolgens binnenstebuiten om te wassen.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen? stap 2: het wassen
Was de jas op een programma voor synthetische stoffen, op 30°of 40°C en met je gebruikelijk wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter, die kan de oorspronkelijke eigenschappen van de jas aantasten, en uiteraard geen bleekwater. Plooi de jas niet te hard op wanneer je hem in de wasmachine doet en stop de wasmachine niet te vol. Heel belangrijk: selecteer een spoelprogramma met veel water of spoel twee keer om alle wasmiddelresten te verwijderen.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen? stap 3: drogen
Het drogen is een essentiële fase om het waterafstotend vermogen te herstellen. Wij raden aan om je jas buiten te drogen, plat op een droogrek. Opgelet: droog je jas nooit direct op een radiator. Stop de jas vervolgens kort, d.w.z. 10 tot 15 minuten, in de droger op een programma voor synthetische stoffen voordat je hem opbergt.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen?
Indien ondanks die werkwijze van wassen, overvloedig spoelen en kort in de droger stoppen, de druppels niet langer van je jas afparelen, raden wij je aan de jas opnieuw waterafstotend te maken met een waterdichtmakende spray of wasmiddel. Die producten vind je in onze winkels.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van het artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

Users reviews

4.4 / 5 5 beoordeling
5 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Man
  50-59
  24 November 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Prima Jas
  geen

  Voldoet aan alle verwachtingen , waterdicht , warm en goed draagcomfort

 • Man
  50-59
  11 October 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Waterdicht en ademend; prima zeiljas
  Ademend vermogen, goede afwerking Geen

  Mooie zeiljas die helemaal waterdicht is, maar ook nog eens goed ademt. In mijn vorige jack werd ik wel nat van binnen; nu niet meer.

 • Man
  60 of ouder
  15 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Geweldige Jas
  Waterdicht en soepel draagbaar geen

  Eindelijk een jas die doet waar je hem voor koopt namelijk je droog houden. En daarbij draagt hij nog eens plezierig ook (soepel). Heb inmiddels een aantal regen(over)jassen gehad maar geen van alle bevielen me (niet helemaal waterdicht en/of stug en krakerig).
  Deze voldoet dus helemaal geweldig !!!!!

HAUT DE PAGE