Zeiljas 100 voor kinderen donkerblauw

Ref :
8330355
Pluspunt van het artikel
Deze zeiljas, een echte oliejas in een hedendaagse versie in een kwalitatieve, waterdichte, ademende en soepele stof, beschermt je tegen regen en wind tijdens het zeilen maar ook gewoon elke dag.
Users reviews
4.4 / 5 5 beoordeling
19,99 €*

6 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Waterdichtheid
3 uur bij lichte regen (> 4000 mm). Waterdichte naden. Waterafstotend.
Ademend vermogen
Gecoate stof (test RET< 12 norm ISO 11092).
Winddicht
De coating op de stof voorkomt afkoeling door de wind.
Gebruiksgemak
2 steekzakken met ritssluiting. Verstelbare kap. Verstelbare mouwboordjes.
Milieuvriendelijk
Vergelijking levenscyclus: waterdichte kinderjas - sustainability.decathlon.com.

DE KENMERKEN

Seizoen:
zomer
Varen bij:
wisselvallig weer
Frequentie:
af en toe
Materiaal
Hoofdstof : 100.0% Polyamide Inzetstuk : 100.0% Polyamide Hoofdvoering : 100.0% Polyester Tweede voering : 100.0% Polyamide
Ontworpen voor
jonge matroosjes die af en toe mee gaan zeilen met hun ouders.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Was deze waterdichte, ademende zeiljas Raincoastal op 30°C in de wasmachine. Keer de jas binnenstebuiten en sluit de klittenbanden. Laat overvloedig spoelen en zachtjes zwieren. Laat bij voorkeur drogen aan de waslijn. Stop de jas af en toe in de droger, op lage temperatuur en kort programma, dit zal het waterafstotend vermogen verbeteren. Om de jas opnieuw waterdicht te maken, kun je ook de stof strijken op max. 140°C of de waterdichtmakende spray van Tribord gebruiken.
Opslag Tips
Bewaren op een droge plaats.

Bijkomende informatie

Hoe garanderen wij de waterdichtheid (het vermogen om geen water door te laten)?
Met een coating: een waterdicht materiaal dat op de binnenkant van de stof wordt uitgestreken. Dit verhindert dat water doorheen de stof dringt maar laat wel de damp ontsnappen die wordt geproduceerd door een lichaam in beweging. Zo blijf je droog. Door het sluiten van de rits in geïnjecteerde kunststof (net zoals de ritsen van de zakken) die bestand is tegen zoutoxidatie door de speciale vorm van de tanden. Gecombineerd met een onderflap met gootje, voor een optimale waterdichtheid.
Hoe testen wij de waterdichtheid?
De stof wordt onderworpen aan de waterkolomtest (norm ISO 811), d.w.z. aan een waterdruk uitgedrukt in mm waterkolom. Hoe hoger de druk zonder dat het water doorheen de stof dringt, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water. Vervolgens testen wij de waterdichtheid van het hele kledingstuk: wij houden het stuk gedurende 3 uur onder een douche van 100 liter water/m²/uur.
Hoe garanderen wij het ademend vermogen?
Met een coating: een waterdicht materiaal dat op de binnenkant van de stof wordt uitgestreken. Dit verhindert dat water doorheen de stof dringt maar laat wel de damp ontsnappen die wordt geproduceerd door een lichaam in beweging. Zo blijf je droog. De voering in twee stoffen (nylon en mesh) werd bestudeerd om de afvoer van transpiratievocht te optimaliseren.
Hoe testen wij het ademend vermogen?
Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand, RET genoemd (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Dit is het vermogen om de damp die het lichaam produceert tijdens een inspanning naar buiten te laten ontsnappen.
Hoe garanderen wij het waterafstotend vermogen? (vermogen van een stof om druppels over het oppervlak te laten glijden)
Hoe beter druppels over een stof glijden zonder erin door te dringen, hoe beter waterafstotend die stof is. De stof slorpt dus geen water op en het kledingstuk blijft licht. (Niet verwarren met WATERDICHTHEID!) Dit waterafstotend vermogen wordt verkregen door de buitenkant van de stof te behandelen.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen? stap 1: voor het wassen
Sluit alle ritsen en kleppen en verwijder eventuele delen van het kledingstuk die niet gewassen kunnen worden. Maak ook alle riemen en elastieken los en vergeet de zakken niet leeg te halen. Keer het kledingstuk vervolgens binnenstebuiten om te wassen.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen? stap 2: het wassen
Was de jas op een programma voor synthetische stoffen, op 30°of 40°C en met je gebruikelijk wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter, die kan de oorspronkelijke eigenschappen van de jas aantasten, en uiteraard geen bleekwater. Plooi de jas niet te hard op wanneer je hem in de wasmachine doet en stop de wasmachine niet te vol. Heel belangrijk: selecteer een spoelprogramma met veel water of spoel twee keer om alle wasmiddelresten te verwijderen.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen? stap 3: drogen
Het drogen is een essentiële fase om het waterafstotend vermogen te herstellen. Wij raden aan om je jas buiten te drogen, plat op een droogrek. Opgelet: droog je jas nooit direct op een radiator. Stop de jas vervolgens kort, d.w.z. 10 tot 15 minuten in de droger op een programma voor synthetische stoffen voordat je hem opbergt. Opgelet, je mag de jas vooral niet overdreven drogen.
Hoe het waterafstotend vermogen van een jas herstellen?
Indien ondanks die werkwijze van wassen, overvloedig spoelen en kort in de droger stoppen, de druppels niet langer van je jas afparelen, raden wij je aan de jas opnieuw waterafstotend te maken met een waterdichtmakende spray of wasmiddel. Die producten vind je in onze winkels.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van het artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

Users reviews

4.4 / 5 5 beoordeling
5 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  30-39
  07 October 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  mooie, winddichter jas
  sluit mooi om hoofd, de capuchon valt beetje ruim en kleur is niet FEL blauw.

  mooie jas, niet te dik, mooie tussenjas voor de herfstperiode en regenachtige dagen.

 • Vrouw
  50-59
  08 July 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  45
  45 30

  De bestelling liet te lang op zich wachten.

 • Vrouw
  30-39
  01 June 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  x
  waterdicht, lang genoeg, wast makkelijk, aangenaam

  x

HAUT DE PAGE