Waterdichte en ademende zuidwester Ozean 900 zwart

Ref :
8223141
Pluspunt van het artikel
Heel waterdicht, winddicht en ademend. Het ontwerp zorgt ervoor dat de nek optimaal beschermd is tegen binnendringend water en de klep optimaliseert het gezichtsveld en de bescherming.
Users reviews
3 / 5 1 rating
19,99 €*

Voordelen

Waterdichtheid
Regentest van >24 u doorstaan (450 l/u/m²). Waterd. >20000mm. Waterdichte naden.
Ademend vermogen
Zeer goed ademend, zorgt ervoor dat het transpiratie wordt afgevoerd. RET=12.
Gebruiksgemak
Verstelbare hoofdomtrek. Koordje dat ervoor zorgt dat de hoed niet wegwaait.
Afparelend vermogen
Speciaal behandeld waardoor het water van de stof glijdt.
Bestand tegen zout water
Behandeling die de hydrolyse tegengaat die standaardcoatings aantast.

DE KENMERKEN

Materiaal
Hoofdstof : 100.0% Polyamide Hoofdvoering : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
wie op zee zeilt en zich duurzaam willen beschermen tegen de regen, de wind en opspattend water.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Wassen op 30°C. Door in de droger te doen, op een programma voor synthetische stoffen, herstel je het waterafstotend vermogen van de stof.
Opslag Tips
Bewaren op een droge plaats.

Bijkomende informatie

Wat is de waterdichtheid van een stof?
Dat is de weerstand die een stof biedt tegen binnendringend water. Waterdichtheid wordt gemeten aan de hand van een officiële test. De gemiddelde neerslag van een regenbui varieert van 1.000 mm tot 2.000 mm, dus wordt een stof vanaf 2.000 mm als waterdicht beschouwd. Onze producten weerstaan een druk tussen 2000 en 10000 mm. Onze producten van het gamma hebben dus een uitstekende waterdichtheid die geschikt is voor alle weersomstandigheden, zelfs de meest extreme.
Wat wordt verstaan onder een waterdichtheidtest of de zogeheten douchetest?
Een douchetest bootst de verschillende weersomstandigheden na. Al onze artikelen worden 100% waterdicht verklaard na een regentest van meer dan 4 uur bij 100 l/u/m² tot 450 l/u/m² naargelang het gebruik van het artikel. Om een idee te hebben: het wereldrecord neerslag bedraagt 174 l/u/m² in een tijdspanne van 4,5 uur in de VS, en bleef ongeëvenaard sinds 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC) en als het in Parijs regent, valt er ongeveer 2 l/u/m² (www.Paris.fr)
Wat wordt verstaan onder waterdichte naden of stroken?
Dat zijn naden die geen water binnenlaten dankzij de waterdichte en thermogelaste stroken. De achter de naden geplaatste stroken zijn onmisbaar voor de waterdichtheid van de kleding, ze houden binnendringend water tegen door capillariteit (water wordt geabsorbeerd door draden en/of stikgaten).
Wat wordt verstaan onder een waterabsorberend, waterdicht en ademend membraan?
Het membraan voert het transpiratievocht stapsgewijs af. Eerst zuigt de stof zich volledig vol met waterdamp, daarna voert ze de damp naar buiten af dankzij het drukverschil tussen de binnen- en buitenkant van de jas. Het grote voordeel van een waterabsorberend membraan is dat het geen poriën heeft. Je hoeft het dus niet overvloedig te spoelen om bijvoorbeeld zoutkristallen af te wassen. Hierdoor blijft het ademend vermogen behouden in de tijd.
Wat is het fenomeen hydrolyse?
Het verschijnsel hydrolyse is de aantasting van elk standaard membraan of coating door contact met het zout in zeewater of buiswater. Alle Tribord-membranen en -coatings beschikken over een technologie die hydrolyse tegengaat, waardoor ze hun eigenschappen permanent kunnen behouden. Ze delamineren niet en blijven voortdurend waterdicht en ademend.
Wat is waterafstotend?
Een eigenschap die de stof krijgt na een waterafstotende, hydrofobe behandeling. Dit proces voorkomt dat het water zich aan het stofoppervlak hecht en beperkt zo de waterabsorptie. Het water glijdt dus van de stof af en daarom spreken we van een waterafstotende stof. Dankzij de waterafstotende eigenschap maakt het water de buitenkant van de stof niet nat, waardoor de jas licht blijft en sneller droogt.
Wat wordt verstaan onder het ademend vermogen van een kledingstuk en de RET-index die dat vermogen meet?
Het ademend vermogen van een stof is de capaciteit om het transpiratievocht van het lichaam af te voeren naar buiten. Dit vermogen wordt gemeten aan de hand van de RET (Resistance Evaporative Transfert). De RET geeft de weerstand weer: hoe lager het cijfer is, hoe meer een stof ademt. RET tussen 6 en 12: heel ademend, RET tussen 12 en 20: ademend, RET boven de 20: niet ademend. Onze kledingstukken zijn heel ademend met een RET tussen 7,2 en 12.
Wat is het belang van een winddicht kledingstuk?
Het is erg belangrijk om tijdens of na de inspanning beschermd te zijn tegen de wind, want die koelt het lichaam enorm af. Volgens het 'Windchill'-model, dat de gevoelstemperatuur onder invloed van wind en koude meet: bedraagt bij een temperatuur van 5°C in combinatie met een wind van 30 km/u de gevoelstemperatuur 0°C. Bij een temperatuur van 0°C, gecombineerd met wind van 30 km/u, zal de gevoelstemperatuur -6°C bedragen. Het winddichte materiaal voorkomt die afkoeling door de wind.

Users reviews

 • Vrouw
  30-39
  18 May 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Zuidwester
  Handig koord voor onder de nek Vrij onbuigzame stof, niet erg compact te vervoere

  Ik heb de Zuidwester geretourneerd. Ik had hem gekocht voor op de fiets, maar na passen vond ik de punt aan de achterkant toch te lang. Mede doordat de hoed gemaakt is van een erg stroeve stof kun je hem niet gemakkelijk achterover duwen. Omdat ik vreesde dat de hoed tijdens het fietsen het zicht te veel zou belemmeren, heb ik nu toch een andere gekocht.

HAUT DE PAGE