BIENTÔT ÉPUISÉ

Waterdichte en ademende zeiljas Offshoroa dames donkerblauw

Ref :
8319498
Pluspunt van het artikel
Deze waterdichte en ademende zeiljas beschermt je perfect tegen regen en wind. Ideaal voor zeilsters die wat vaker willen gaan zeilen, dus ook wanneer het weer minder goed is.
Users reviews
5 / 5 1 rating
99,99 €*

Voordelen

Waterdichtheid
> 10000 mm. Getest onder stortbui van 4 u (300 l/u/m²). 100% waterdicht
Ademend vermogen
De Novadry-coating garandeert een goed ademend vermogen van de stof (12 RET).
Winddicht
De coating op de stof voorkomt afkoeling door de wind.
Zichtbaarheid
Reflecterend materiaal op de mouwen en kap; reflecteert zelfs bij weinig licht.
Thermische isolatie
Hoge kraag, zakken met fleece, dubbele verstelbare mouwboorden, verstelbare kap.
Gebruiksgemak
2 steekzakken met rits, 2 cargozakken, 2 waterdichte binnenzakken met rits.
Afparelend vermogen
Ritsen aan de zakken behandeld met siliconenspray; de stof is waterafstotend.
Milieuvriendelijk
Vergelijking levenscyclus: dames regenjas - sustainability.decathlon.com.

DE KENMERKEN

Seizoen:
zomer
Varen bij:
wisselvallig weer
Frequentie:
regelmatig
Materiaal
Hoofdstof : 100.0% Polyamide Hoofdvoering : 100.0% Polyester Inzetstuk : 100.0% Polyester Tweede voering : 100.0% Polyamide Manchet : 88.0% Polyester, 12.0% Elastaan
Tests
In een weersimulator bootst Novadry de omstandigheden van een stortbui na. In een dergelijke omgeving blijft onze zeilbroek na 4 uur stortregen (300 l/u/m²) volledig droog binnenin. Om een idee te hebben, het wereldrecord neerslag bedraagt 174 l/u/m² in een tijdspanne van 4,5 uur in de VS, en bleef ongeëvenaard sinds 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC) en als het in Parijs regent, valt er ongeveer 2 l/u/m² neerslag (www.Paris.fr).
Ontworpen voor
zeilen bij zwaar weer.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Was de waterdichte en ademende zeiljas Offshoroa in de machine op 30°C. Keer de jas binnenstebuiten en sluit alle klittenbanden. Laat overvloedig spoelen en zachtjes zwieren. Laat bij voorkeur drogen aan de waslijn. Stop de jas af en toe in de droger, op lage temperatuur en korte duur, om de waterafstotende eigenschappen te verbeteren. Om de jas opnieuw waterdicht te maken, kan je de stof ook strijken op max. 140°C of de waterdichtmakende spray van Tribord gebruiken.
Opslag Tips
Berg deze jas op op een droge plaats en leg kledingstukken met NOVADRY®-label niet op een warmtebron zoals een radiator om het membraan of de ademende coating niet te beschadigen.

Bijkomende informatie

Waterdichtheid:
De exclusieve Novadry-stof Beaufort 2L+ houdt het lichaam droog, zelfs bij een stortbui. Tijdens tests in de simulator werd de jas 4 uur lang blootgesteld aan een stortbui van 300 l/u/m². Na afloop bleek de jas binnenin nog volledig droog, dankzij het materiaal maar ook dankzij het model en de kwaliteit van de confectie. De waterdichtheid van de stof wordt gegarandeerd voor een waterdruk hoger dan 10.000 mm. Alle naden zijn 100% waterdicht.
Wat wordt verstaan onder een waterdichtheidtest of de zogeheten douchetest?
Een douchetest bootst de verschillende weersomstandigheden na. Al onze producten worden 100% waterdicht verklaard na een meer dan 4 uur durende regentest van 300l/u/m² tot 450l/u/m², naargelang het beoogde gebruik van het product. Om een idee te hebben: het wereldrecord neerslag bedraagt 174 l/u/m² in een tijdspanne van 4,5 uur in de VS, en bleef ongeëvenaard sinds 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC) en als het in Parijs regent, valt er ongeveer 2 l/u/m² (www.Paris.fr)
Kap:
De met mesh gevoerde kap is in drie dimensies verstelbaar voor een optimaal comfort. Je kan de hoogte van de kap van je jas Offshoroa regelen met een elastiek dat verstelbaar is met twee koordstoppers, het gezichtsveld kan je regelen met een elastiek dat wordt vastgezet door een koordstopper aan de achterkant van het hoofd en de hoogte van de klep kan je regelen met een bandje met klittenband bovenop het hoofd.
Sluiting van de jas:
De centrale rits in geïnjecteerde kunststof is bestand tegen zoutoxidatie dankzij de bijzondere vorm van de tanden. De rits heeft een dubbele trekker zodat je hem zowel langs boven als langs onder kunt openen. De opening van de zeiljas Offshoroa voor dames is voorzien van een dubbele flap aan de buitenkant zodat hij perfect waterdicht afsluit.
Beveiliging van documenten en multimedia apparatuur:
De jas heeft een waterdichte binnenzak met rits die geïntegreerd is in de flap in het midden, zodat je ook bij de zak kunt wanneer je jas dicht is. De zak is bovendien voorzien van een doorvoeropening voor oortjes.
Waterdichte uiteinden
De mouwboorden zijn voorzien van dubbele verstelbare manchetten. De binnenste boord in synthetisch rubber is verstelbaar met klittenband voor een uitstekende afdichting.
Onderkant van de jas
De onderkant is verstelbaar dankzij een elastiek met koordstoppers, om de warmte zoveel mogelijk vast te houden en te voorkomen dat koude lucht of water in de jas binnendringen.
Kraag:
Gebruiksvriendelijke en betrouwbare afstelling van de kraag met elastisch koordje zodat er geen lucht en water kan binnenkomen. De kraag van de zeiljas Offshoroa is gevoerd met fleece voor een betere thermische isolatie en een comfortabel gevoel.
Steekzakken:
Twee grote borstzakken met gesiliconiseerde nritsen en voorzien van binnenzakken in fleece 240 g om de handen lekker warm en droog te houden.
Opbergmogelijkheden:
De zeiljas Offshoroa heeft twee "cargozakken" . De zak links is voorzien van een stormkoordje waar je materiaal aan kunt vastmaken, de andere zak heeft een bandje met brede ring, dat je uit de zak kunt laten hangen en waar je je dodemanskoord aan kunt bevestigen. De jas heeft ook twee netstof zakken met elastiek om je handschoenen of muts in te stoppen.
Zichtbaarheid:
De reflecterende 3M-patches op de mouwen, de kraag, de kap en het Tribord-logo reflecteren zelfs bij weinig licht.
Wat wordt verstaan onder het ademend vermogen van een kledingstuk en de RET-index die dit vermogen meet?
Het ademend vermogen van je zeiljas Offshoroa voor dames is de capaciteit om het transpiratievocht van het lichaam af te voeren naar buiten. Het wordt gemeten aan de hand van de Resistance Evaporative Transfert (ISO-norm 11092). RET is een weerstandsindex: hoe lager het cijfer, hoe beter een stof ademt. RET tussen 6 en 9: uiterst ademend, tussen10 en 13: zeer ademend, tussen 14 en 17: ademend, tussen 18 en 20: weinig ademend, meer dan 20: niet ademend.
Waterafstotende stof:
Je zeiljas Offshoroa werd waterafstotend behandeld aan de buitenkant. Hierdoor kan water van de stof af glijden, zonder geabsorbeerd te worden. Zo blijft de jas lekker licht, ademend en warm. Die behandeling moet verschillende keren worden herhaald gedurende de levensduur van je kledingstuk. Producten hiervoor vind je in onze winkels. Lees ook in de onderhoudstips hoe je het waterafstotend vermogen van je jas kunt reactiveren.
Wat is het belang van een winddicht kledingstuk?
Het is belangrijk dat je zowel in beweging als in rust goed beschermd bent tegen de wind, anders koelt je lichaam af. Volgens het 'Windchill'-model, dat de gevoelstemperatuur onder invloed van wind en koude meet: bij een temperatuur van 5°C, gecombineerd met een windsnelheid van 30 km/u, is de gevoelstemperatuur 0°C. Als de luchttemperatuur 0°C bedraagt en de windsnelheid 40 km/u, dan lijkt het voor je lichaam alsof het -7°C is. Je jas Offshoroa voorkomt dit afkoeleffect door de wind.
Wat wordt verstaan onder een waterabsorberend, waterdicht en ademend membraan?
Het membraan voert het transpiratievocht stapsgewijs af. Eerst zuigt de stof zich volledig vol met waterdamp, daarna voert ze de damp naar buiten af dankzij het drukverschil tussen de binnen- en buitenkant van de jas. Het grote voordeel van een waterabsorberend membraan is dat het geen poriën heeft. Je hoeft het dus niet overvloedig te spoelen om bijvoorbeeld zoutkristallen af te wassen. Hierdoor blijft het ademend vermogen behouden in de tijd.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van het artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

Users reviews

5 / 5 1 rating
1 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Vrouw
  30-39
  05 June 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Fijne zeiljas
  Mooi materiaal, goed draagcomfort

  Een prettige jas van modern materiaal, waardoor het geen dikke jas is. Wel houdt hij wind en regen goed tegen.

HAUT DE PAGE