BIENTÔT ÉPUISÉ

Waterdichte en ademende zeiljas Essential kinderen turquoise

Ref :
8330384
Pluspunt van het artikel
Met deze waterdichte en ademende jas hoef je niet meer te kiezen tussen een voordelige of een doeltreffende zeiljas: de zeiljas Essential is het allebei.
14,99 €*

Voordelen

Waterdichtheid
> 4000 mm. Heeft regentest van >4u doorstaan (100 l/u/m²). Waterdichte naden.
Ademend vermogen
Ademende stof met Novadry-coating. Resistance Evaporative Transfer < 12.
Winddicht
De coating op de stof voorkomt afkoeling door de wind.
Afparelend vermogen
Speciaal behandeld zodat het water van de stof afglijdt.
Gebruiksgemak
De kap is verstelbaar in de hoogte en heeft een comfortabele mesh voering.
Bestand tegen zout water
Behandeling die de hydrolyse tegengaat die standaardcoatings aantast.
Stevigheid
Waterdichte, stevige stof en confectie. 2 jaar garantie.
Milieuvriendelijk
Vergelijking levenscyclus: waterdichte kinderjas - sustainability.decathlon.com.

DE KENMERKEN

Seizoen:
zomer
Varen bij:
wisselvallig weer
Frequentie:
af en toe
Materiaal
Hoofdstof : 100.0% Polyamide Hoofdvoering : 100.0% Polyester
Tests
In een weersimulator bootst Novadry de omstandigheden van een stortbui na. In een dergelijke omgeving bleef onze zeiljas na 4 uur stortregen (100 l/u/m²) volledig droog binnenin. Om een idee te hebben, het wereldrecord neerslag bedraagt 174 l/u/m² in een tijdspanne van 4,5 uur in de VS, en bleef ongeëvenaard sinds 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC) en als het in Parijs regent, valt er ongeveer 2 l/u/m² (www.Paris.fr).
Ontworpen voor
zeezeilen in gunstige vaaromstandigheden.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Was de waterdichte zeiljas Essential in de wasmachine op 30°C. Keer de jas binnenstebuiten en sluit de klittenbanden. Laat overvloedig spoelen en zachtjes zwieren. Laat bij voorkeur drogen aan de waslijn. Stop de jas af en toe in de droger, op lage temperatuur en kort programma, dit zal het waterafstotend vermogen verbeteren. Om het jack opnieuw waterdicht te maken, kan je de stof ook strijken op max. 140°C of de waterdichtmakende spray van Tribord gebruiken.
Opslag Tips
Berg deze jas op op een droge plaats en leg kledingstukken met NOVADRY®-label niet op een warmtebron zoals een radiator om het membraan of de ademende coating niet te beschadigen.

Bijkomende informatie

Waterdichtheid:
De exclusieve Novadry-stof Levant houdt het lichaam droog, zelfs in een felle stortbui. Uit tests in de regensimulator is gebleken dat de jas gedurende 4 uur volledig waterdicht is gebleven bij een regenbui van 100 l/u/m². De waterdichtheid van de stof wordt gegarandeerd voor druk hoger dan 4000 mm. Alle naden zijn 100% waterdicht.
Kap:
De kap is voorzien van een verstelband achteraan zodat je de hoogte van de klep kunt aanpassen aan je hoofd en je nog beter beschermd bent tegen regen en wind.
Verstelbare mouwboorden:
Onderaan de mouwen zitten bandjes met klittenband zodat je de mouwboorden goed om je polsen kunt aansluiten.
Steekzakken:
In de twee ruime steekzakken zijn je handen beschut tegen regen en wind en kun je indien nodig ook veilig accessoires opbergen.
Sluiting van de jas:
De spiraalvormige rits heeft een ritsflap met gleuf voor een optimale waterdichtheid.
Wat wordt verstaan onder een waterdichtheidtest of de zogeheten douchetest?
Een douchetest bootst de verschillende weersomstandigheden na. Al onze artikelen worden 100% waterdicht verklaard na een regentest van meer dan 4 uur bij 100 l/u/m² tot 450 l/u/m² naargelang het gebruik van het artikel. Om een idee te hebben: het wereldrecord neerslag bedraagt 174 l/u/m² in een tijdspanne van 4,5 uur in de VS, en bleef ongeëvenaard sinds 1942 (National oceanic and atmospheric administration, USDC) en als het in Parijs regent, valt er ongeveer 2 l/u/m² (www.Paris.fr)
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van het artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/
HAUT DE PAGE