Warme zeiljas PB voor heren felblauw

Ref :
8367651
Pluspunt van het artikel
De warme zeiljas PB is bestand tegen regelmatige regen dankzij de water- en winddichte stof. Ideaal voor wie af en toe gaat zeilen, met praktische zakken en een verstelbare kap!
24,99 €*

Voordelen

Waterdichtheid
4 uur lang bestand tegen regelmatige regen.
Warmte
Romp en kap gevoerd met een waterafstotende wattering.
Winddicht
Gecoate stof die de koude wind tegenhoudt.
Gebruiksgemak
2 buitenzakken. 2 aantrekkoordjes voor de kap.
Afparelend vermogen
Speciaal behandeld, waardoor het water van de stof glijdt.
Sterk
Waterdichte, stevige stof en kwaliteitsconfectie.
Milieuvriendelijk
Score A - Vergelijking: warme en waterdichte herenjas - details technische info

DE KENMERKEN

Materiaal
Hoofdstof : 100.0% Polyester Voering : 100.0% Polyester Garnering : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
wie af en toe zeilt bij koud en rustig tot redelijk weer (matige wind en regen, kalme zee).
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Was je waterdichte jas binnenstebuiten in de machine op 30°C met gesloten klittenbanden, zonder wasverzachter. Laat overvloedig spoelen en zachtjes zwieren. Laat bij voorkeur drogen aan de waslijn. Gebruik af en toe de droger, op de laagste temperatuur en met minimumduur, dit zal de waterafstotende eigenschappen herstellen. Om de jas opnieuw waterafstotend te maken, kan je ook de stof strijken op max. 110 °C of de waterdichtmakende spray van Tribord gebruiken.
Opslag Tips
Opbergen op een droge plaats en niet op een warmtebron zoals een radiator leggen omdat de coating daardoor kan worden beschadigd.

Bijkomende informatie

Waterdichtheid:
De exclusieve waterdichte stof houdt het lichaam droog, zelfs bij regelmatige regen. Uit tests in de regensimulator is gebleken dat de jas gedurende 4 uur volledig waterdicht is gebleven bij een regenbui van 100 l/u/m². De waterdichtheid van de stof wordt gegarandeerd voor een waterdruk hoger dan 4.000 mm.
Kap:
De warm gevoerde en goed omhullende kap beschermt je doeltreffend tegen weer en wind.
Steekzakken:
Twee grote steekzakken beschermen je handen tegen regen en wind en houden ze warm.
Waterafstotende stof:
Je warme zeiljas PB kreeg een waterafstotende behandeling aan de buitenkant. Dankzij die behandeling glijdt het water van het oppervlak af. Zo neemt de stof geen water op en blijft de jas licht en warm. Deze behandeling moet verschillende keren worden herhaald gedurende de hele levensduur van het kledingstuk. Geschikte producten hiervoor vind je in onze winkels.
Wat is het belang van een winddicht kledingstuk?
Het is erg belangrijk om tijdens een inspanning of in rust beschermd te zijn tegen de wind, want die koelt het lichaam enorm af. Volgens het 'Windchill'-model dat de gevoelstemperatuur onder invloed van wind en koude meet: bedraagt bij een temperatuur van 5°C in combinatie met een wind van 30 km/u de gevoelstemperatuur 0°C. Bij een luchttemperatuur van 0°C en een wind van 40 km/u, zal de gevoelstemperatuur -7°C zijn.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van het artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe. Filmpje met uitleg: https://youtu.be/8t63KkRwn_8 sustainability.decathlon.com
HAUT DE PAGE