BIENTÔT ÉPUISÉ

Uv-werende rashguard 500 met lange mouwen en rits voor dames zwart/celtic

Ref :
8356882
Pluspunt van het artikel
Shirt met beschermfactor SPF 50+ om zelfs nat te beschermen tegen de zon. Beschermt tegen irritaties bij contact met het board. Aantrekkoordje onderaan.
Users reviews
4 / 5 1 rating
12,99 €*

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Irritatiewerend
Aansluitend model en geen naden onder de armen. Sessies van 2 uur.
Stabiliteit
Aantrekkoordje en lusje onderaan om goed te blijven zitten.
Zonnebescherming
Stof met SPF50+. Lange mouwen. Houdt min. 95% uv-stralen tegen, zelfs nat.
Droogtijd
Synthetische stof in polyester, droogt snel.
Onderhoudsgemak
De stof is zo geweven dat zandkorrels er niet in blijven hangen.
Gemakkelijk aan en uit
Halve rits aan de hals.

DE KENMERKEN

Approved by
Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. Wij testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest in het lab en ook bij het dragen (rek, veroorzaakt tijdens het dragen).
Tests
Ontwikkeld en getest door onze ontwerpteams in Hendaye (Frankrijk). De stoffen gebruikt voor dit product worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.
Ontworpen voor
zonbescherming bij het surfen of bodyboarden. Water warmer dan 22°. Regelmatig gebruik. Tot 2 uur lang irritatiewerend.
Garantie
2 jaar

TIPS

Gebruikslimiet
Water > 22°C. Beschermt zelfs nat. Filtert 95% van de uv-stralen

Bijkomende informatie

Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 1)
Al onze uv-werende T-shirts hebben SPF50+, dit is de hoogste beschermfactor. Welk shirt je kiest, zal dus alleen afhangen van de mouwlengte die je wilt, en ook van de mate van belasting tijdens het sporten. Omdat de belasting het grootst is bij het surfen, hebben we beslist om ons volledige assortiment in de eerste plaats af te stemmen op het surfen. Voor surfers hangt de keuze af van de duur van je surfsessies: 1 uur, 2 uur of 3 uur.
Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 2: volgens de duur van je sessies)
1 uur: Je surft af en toe. Keuze tussen een wijd model (makkelijk aan te trekken, comfortabel wanneer het droog is) of een aansluitend model (comfortabeler als het nat is). Een lusje om aan de short vast te maken is handig. 2 uur: Je surft regelmatig. Zit comfortabel wanneer het nat is door de naadloze panden onder de armen, aantrekkoordje om goed te blijven zitten. 3 uur: Je surft intensief. Thermisch zodat je langer in het water kunt blijven.
Beschermt zelfs nat tegen uv.
De stof van dit uv-werend artikel van Tribord houdt minstens 98% van de uv B- en 95% van de uv A-stralen tegen (SPF 50+). Conform de norm EN-13758-2, de garantie voor een doeltreffende bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. Doordat keramische deeltjes rechtstreeks in de vezel van het artikel werden verwerkt, blijft de bescherming duurzaam behouden in de tijd, zelfs na wassen.
Wat betekent de vermelding SPF 50+?
SPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Sun Protection Factor). Deze bepaalt het beschermingsniveau van de stof en meer in het bijzonder de tegengehouden uv-straling. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. SPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv A- en 98% van de uv B-stralen tegenhoudt.
Irritatiewerend
Deze rashguard beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt de rashguard ook onder een surfpak dragen, om in het bijzonder je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. Wij hebben dit shirt ontworpen met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties wel degelijk aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 2 uur.
Comfort
Deze rashguard van Tribord is voorzien van een aantrekkoordje ter hoogte van de heupen. Zo kan je hem goed aantrekken, zodat hij beter blijft zitten in het water. Hij is ook zo ontworpen dat je het touwtje van je zwemshort erdoor kunt halen, zodat de top niet omhoog kruipt tijdens het surfen.
Thermische eigenschappen en wind
De minimumwatertemperatuur voor deze uv-werende rashguard bedraagt 22°C. De luchttemperatuur kan die aanbeveling naar boven of beneden beïnvloeden. Onze thermische modellen (langer dan 2 uur) bestaan uit fleece of neopreen of een combinatie van die twee materialen. De wind kan een invloed hebben, die groot kan zijn bij een wind van meer dan 15 km/u: geef in dat geval de voorkeur aan een model met neopreen.
Uv-werend shirt voor diverse watersporten
Onze uv-werende tops worden ontworpen voor de meest veeleisende surfers. Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).
Bescherming tegen de zon
Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.
Gids voor zonbescherming
http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-se-proteger-du-soleil-le-guide-de-la-protection-solaire

Users reviews

4 / 5 1 rating
1 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • 40-49
  24 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Fijn shirt
  Zit lekker en droogt snel Snel lusjes in de stiksels van de naden

  Zit lekker en is snel weer droog. De stiksel vertonen snel wat lusjes, iets minder mooi maar functioneert prima.

HAUT DE PAGE