Uv-werende drijfhulp surfen en bodyboarden Alio 50 Newton kinderen

Ref :
8363727
Pluspunt van het artikel
Uv-werende drijfhulp ontworpen voor kinderen die (beter) willen leren surfen of bodyboarden. Uv-werend shirt dat drijft en het koudegevoel vermindert! Norm 50N ISO 12402-5.
29,99 €*

Voordelen

Drijfvermogen
Conform de norm ISO 12402-5. Twee maten: 25-30 kg en 30-40 kg.
Bewegingsvrijheid
Ergonomie specifiek aangepast voor roeibewegingen op surfplank en bodyboard.
Irritatiewerend
Voorkomt de gevolgen van wrijving van de buik op het board.
Thermische isolatie
Neopreen omhulling en schuim dat het koudegevoel vermindert.
Zonnebescherming
Stof UPF50+. Beschermt tegen de zon, zelfs nat. Houdt min. 95% uv-stralen tegen.
Gemakkelijk aan en uit
Rits vooraan om gemakkelijk aan te trekken. Hindert niet tijdens lang roeien.
Stabiliteit
Aantrekkoordje zodat het goed blijft zitten.

DE KENMERKEN

Materiaal
Schuimplastic : 100.0% Polyethyleen Hoofdstof : 100.0% Polyester
Approved by
Vest goedgekeurd volgens de norm ISO 12402-5 door de CRITT - een erkend lab. Materialen getest in het lab om de beste kwaliteit en duurzaamheid te garanderen.
Tests
Ontworpen en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De stoffen gebruikt voor dit product worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.
Ontworpen voor
kinderen die willen leren surfen met een drijfhulp en tegelijk beschermd willen zijn tegen de zon.
Garantie
2 jaar
De gebruiksaanwijzing downloaden

TIPS

Opslag Tips
Lees de handleiding en bewaar hem.
Gebruikslimiet
Het kind moet kunnen zwemmen. Kies goed de juiste maat in kg.

Bijkomende informatie

Drijfhulp voor surfen en bodyboarden.
Dit vest is geen reddingsvest maar een drijfhulp. Hoewel het extra drijfvermogen biedt, beschermt het niet tegen verdrinking en moet je kunnen zwemmen. Bij het ontwerp werd de verdeling van de stukken schuim speciaal bestudeerd om sporten als surfen en bodyboarden te vergemakkelijken en niet te hinderen wanneer het kind languit op zijn board ligt. Dit vest moet worden gebruikt onder toezicht van een volwassene. Het op het vest aangeduide gewicht strikt naleven.
Handleiding
Wanneer dit artikel wordt gebruikt als persoonlijk beschermingsmiddel moeten de instructies in de meegeleverde handleiding goed worden opgevolgd. Die handleiding kan hieronder worden gedownload.
Beschermt tegen uv-stralen, zelfs nat!
De stof van dit uv-werend artikel van Tribord houdt minstens 98% van de uv B- en 95% van de uv A-stralen tegen (SPF 50+). Conform de norm EN-13758-2, de garantie voor een doeltreffende bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten.
Waarvoor staat de aanduiding UPF 50+?
UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet die minstens 95% van de uv-stralen tegenhouden. SPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv B- en 98% van de uv A-stralen tegenhoudt.
Kraag
De afwerking van de kraag werd speciaal bedacht om irritatie aan de huid te voorkomen. We raden je wel aan een uv-werend T-shirt met hoge kraag te dragen onder het vest om het risico op irritatie te beperken.
Bescherm de allerkleinsten!
Het verdedigingssysteem van kinderen treedt pas volledig in werking vanaf 3 jaar, daarom is een babyhuidje bijzonder gevoelig voor de zon. Bij eenzelfde blootstelling aan de zon zijn de gevolgen 2 tot 3 keer groter bij kinderen dan bij volwassenen. Het is dus belangrijk om hen doeltreffend te beschermen.
Bescherming tegen de zon
Hoewel dit vest beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je kind dit vest draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.
Gids voor zonbescherming
http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-se-proteger-du-soleil-le-guide-de-la-protection-solaire
HAUT DE PAGE