BIENTÔT ÉPUISÉ

Uv-werend en thermisch zwemshirt met lange mouwen voor peuters groen

Ref :
8356775
Pluspunt van het artikel
Uv-werend shirt met lange mouwen om peuters te beschermen tegen de zon, zelfs in het water. De binnenkant in fleece zorgt voor extra warmte.
9,09 €*

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Zonnebescherming
Stof met SPF50+. Lange mouwen. Houdt min. 95% uv-stralen tegen, zelfs nat.
Thermische isolatie
Binnenkant in fleece. Isoleert goed tegen de kou, behalve nat bij wind.
Gemakkelijk aan en uit
Drukknoopjes achteraan om gemakkelijk over het hoofdje te trekken.
Droogtijd
Waterafstotend behandeld om minder water op te slorpen en sneller te drogen.

DE KENMERKEN

Type
uv-werend shirt
Snit
aansluitend
Mouwlengte
lang
Voordeel
uv-werend en warm
Materiaal
Hoofdstof : 91.0% Polyester, 9.0% Elastaan
Approved by
Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. Wij testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest in het lab en ook bij het dragen (rek, veroorzaakt tijdens het dragen).
Tests
Ontworpen en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De stoffen gebruikt voor dit artikel worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.
Ontworpen voor
peuters aan het strand, om ze te beschermen tegen de zon en warm te houden in het water. Beschermt zelfs nat.
Garantie
2 jaar

TIPS

Gebruikslimiet
Alleen de bedekte lichaamsdelen zijn beschermd.

Bijkomende informatie

Thermische eigenschappen en wind
De minimumwatertemperatuur voor dit uv-werend shirt bedraagt 22°C als het shirt alleen wordt gedragen. Dit shirt bestaat uit fleece dat isoleert tegen de kou en koude rillingen voorkomt wanneer je het water in gaat. Opgelet, als er wind staat, kan dat zorgen voor extra afkoeling wanneer het shirt nat is.
Bescherm de allerkleinsten!
Het verdedigingssysteem van kinderen treedt pas volledig in werking vanaf de leeftijd van 3 jaar, daarom is een babyhuidje bijzonder gevoelig voor de zon. Bij eenzelfde blootstelling aan de zon zijn de gevolgen 2 tot 3 keer groter bij kinderen dan bij volwassenen. Het is dus belangrijk om hen doeltreffend te beschermen.
Beschermt zelfs nat tegen uv.
De stof van dit uv-werend artikel van Tribord houdt minstens 98% van de uv B- en 95% uv A-stralen tegen (SPF 50+). Conform de norm EN-13758-2, de garantie voor een doeltreffende bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. Doordat keramische deeltjes rechtstreeks in de vezel van het artikel werden verwerkt, blijft de bescherming duurzaam behouden in de tijd, zelfs na wassen.
Wat betekent de vermelding SPF 50+?
SPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Sun Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. SPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv A- en 98% van de uv B-stralen tegenhoudt.
Bescherming tegen de zon
Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.
Gids voor zonbescherming
http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-se-proteger-du-soleil-le-guide-de-la-protection-solaire
Over het hoofdje trekken
Bij kleine kinderen is het hoofd in verhouding tot het lichaam groter dan bij volwassenen. Dit uv-werend shirt heeft knoopjes achteraan in de nek zodat je het gemakkelijk over het hoofdje kunt trekken.
Snel droog
Polyester droogt van nature snel. Een aanvullende waterafstotende behandeling voorkomt dat de stof water opslorpt en vermijdt zo afkoeling wanneer er wind staat. Dit versnelt ook het drogen. Het effect van die behandeling neemt af na 5 of 6 wasbeurten in de machine, uitspoelen in helder water is dus beter dan met wasmiddel wassen in de machine. Als er wind staat, raden we je aan om je kind en het zwemshirt af te drogen met een handdoek.
HAUT DE PAGE