UV-werend drijfshirt Alio voor kinderen, 50N groen

Ref :
8363727
Pluspunt van het artikel
UV-werende drijfhulp ontworpen voor kinderen die (beter) willen leren surfen of bodyboarden. UV-werend shirt dat drijft en het koudegevoel vermindert! Norm 50N ISO 12402-5.
29,99 €*

Voordelen

Drijfvermogen
Conform de norm ISO 12402-5. Twee maten: 25-30 kg en 30-40 kg.
Zonnebescherming
Profilter-stof SPF 50+. Beschermt ook nat. Blokkeert min. 95% van de UV-stralen.
Thermische isolatie
Neopreen omhulling en schuim dat het koudegevoel vermindert.
Irritatiewerend
Voorkomt de gevolgen van wrijving van de buik op het board.
Gemakkelijk aan en uit
Rits op de buik om makkelijk aan te trekken.
Positiebehoud product
Aantrekbandje om goed te blijven zitten.

DE KENMERKEN

Materiaal
Schuimplastic : 100.0% Polyethyleen Hoofdstof : 100.0% Polyester
Approved by
Vest goedgekeurd volgens de norm ISO 12402-5 door de CRITT - een erkend lab. Materialen getest in het lab om de beste kwaliteit en duurzaamheid te garanderen.
Tests
Ontworpen en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De stoffen gebruikt voor dit product worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.
Ontworpen voor
kinderen die willen leren surfen met een drijfhulp en tegelijk beschermd willen zijn tegen de zon.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
Lees de handleiding en bewaar hem.
Gebruikslimiet
Het kind moet kunnen zwemmen. Kies goed de juiste maat in kg.

Bijkomende informatie

Drijfhulp voor surfen en bodyboarden.
Dit vest is geen reddingsvest maar een drijfhulp. Hoewel het extra drijfvermogen biedt, beschermt het niet tegen verdrinking en moet je kunnen zwemmen. Bij het ontwerp werd de verdeling van de stukken schuim speciaal bestudeerd om sporten als surfen en bodyboarden te vergemakkelijken en niet te hinderen wanneer het kind languit op zijn board ligt. Dit vest moet worden gebruikt onder toezicht van een volwassene.
Handleiding
Wanneer dit artikel wordt gebruikt als persoonlijk beschermingsmiddel moeten de instructies in de meegeleverde handleiding goed worden opgevolgd. Die handleiding kan hieronder worden gedownload.
UV-werende bescherming - PROFILTER
De stof van dit UV-werend artikel van Tribord houdt minstens 98% van de UVB- en 95% van de UVA-stralen tegen (SPF 50+). Conform de norm EN-13758-2, de garantie voor een doeltreffende bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. Doordat keramische deeltjes rechtstreeks in de vezel van het artikel werden verwerkt, blijft de bescherming duurzaam behouden in de tijd, zelfs na wassen.
Bescherming tegen de zon
Hoewel dit vest beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je kind dit vest draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.
Wat betekent de vermelding SPF 50+?
SPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Sun Protection Factor). Deze bepaalt het beschermingsniveau van de stof en meer in het bijzonder de tegengehouden UV-straling. Om aan de normen te voldoen, moet die minstens 95% van de UV-straling tegenhouden. SPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de UVB- en 98% van de UVA-stralen tegenhoudt.
Kraag
De afwerking van de kraag werd speciaal bedacht om irritatie aan de huid te voorkomen. We raden je wel aan een UV top te dragen onder het vest om het risico op irritatie te beperken.
Gids voor zonbescherming
http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-se-proteger-du-soleil-le-guide-de-la-protection-solaire
HAUT DE PAGE