Trimvest SCD 100 voor diepzeeduiken

Ref :
8334364
Pluspunt van het artikel
Een trimvest dat werd ontworpen om zowel mannen als vrouwen te passen en dat eenvoud, comfort en bewegingsvrijheid biedt!
Users reviews
5 / 5 1 rating
149,99 €*

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Aanpasbaarheid
Gepatenteerde schouderriemen in V-vorm, geschikt voor mannen en vrouwen.
Draagcomfort
Verstevigde vulling aan de rug om het gewicht van de fles te dempen.
Gebruiksgemak
1 ring op de schouder om je accessoires vast te maken. 2 grote zakken opzij.
Schuurbestendig
Materiaal: Polyester cordura 600D. Stof luchtkamer: Gelamineerd polyamide.

DE KENMERKEN

Materiaal
Hoofdstof : 100.0% Polyamide
Approved by
Alle trimvesten van SUBEA werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijk consultant. *DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.
Tests
Onze technische partner: PlanetOcean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).
Ontworpen voor
recreatieve duikers, duikclubs. Kleurencodes voor de maten.
Garantie
Beschikbaarheidsduur van onderdelen die noodzakelijk zijn om het artikel te gebruiken: 2 jaar.
De gebruiksaanwijzing downloaden

TIPS

Onderhoudsinstructies
Om de garantie te behouden, raadt Tribord aan om het trimvest te controleren en een jaarlijks onderhoud te geven, of na 100 duiksessies, een intensief seizoen of lange tijd van inactiviteit.
Opslag Tips
Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en directe zonnestralen.
Gebruikslimiet
Om te duiken heb je een duikbrevet nodig.

Bijkomende informatie

Type trimvest
De trimvesten van Subea-Tribord zijn van het "omhullende" type: het volume lucht wordt verdeeld over de hele omhulde oppervlakte van het lichaam, voor een groot drijfvermogen en om beter verticaal te blijven.
Een uniseks trimvest met gepatenteerde schouderriemen in V-vorm.
Door hun exclusieve vorm laten de schouderriemen de armen vrij terwijl het vest toch goed blijft zitten. De vorm van de schouderriemen voorkomt ook dat de borst wordt platgedrukt, waardoor dit vest zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt is. Door de vorm en afmeting van de gespen zijn de schouderriemen gemakkelijk en nauwkeurig af te stellen.
Gebruiksvriendelijk
De trekkers van de ontluchters werden naar voren verplaatst (op borsthoogte voor hoge ontluchting en op buikhoogte voor lage ontluchting). Door hun vorm zijn ze ook gemakkelijker vast te pakken. De duiker kan dus beter zijn drijfvermogen regelen. De openingen van de twee zakken opzij werden lager geplaatst zodat ze gemakkelijker toegankelijk zijn.
Dikkere vulling op de rug!
Voor meer comfort hebben de ontwerpteams van Subea-Tribord de rug van het trimvest voorzien van een dikkere vulling, voor extra demping op de plaats waar de duikfles zit.
Gewicht en drijfvermogen
Drijfvermogen XS =80 N/8 l S = 100 N/10 l M = 130 N/13 l L = 165 N/16,5 l XL = 180 N/18 l Gewicht: 3,14 kg in maat M
Samenstelling artikel
De trimvesten van Subea-Tribord bestaan uit kwalitatieve materialen die werden getest in zeewater en in een zwembad. Materiaal: Polyester cordura 600D. Stof luchtkamer: PA210 met PU laminering. Er werd een kleurcode gebruikt voor de riem van de kranen om gemakkelijker de maat te herkennen (vooral handig in een duikclub!) XS: witte riem S: rode riem M: gele riem L: blauwe riem XL: zwarte riem
Tips voor het regelmatig onderhoud
1/ Spoel zorgvuldig je trimvest in helder water. Vooral de ontluchter en inflator goed spoelen. 2/ Laat het eventueel resterende water uit het trimvest door aan de lage ontluchter te trekken. Laat geen water in de binnenblaas van het vest zitten. 3/ Laat het vest drogen op een kleerhanger, uit de zon. Controleer zelf elk jaar je trimvest en kijk goed na op eventuele tekenen van slijtage. Blaas (met de mond) de luchtkamer op, wacht 12 uur en controleer of er geen lucht uit is.
Tips voor het opbergen
Het is belangrijk dat je al je duikmateriaal opbergt uit de buurt van ozonproducerende bronnen (elektrische motoren, kooktoestellen enz.) en beschermd tegen ultravioletstralen. Als je dat niet doet, kunnen de dichtingen sneller verslijten en je veiligheid of de goede werking van de ademautomaat in het gedrang brengen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en directe zonnestralen.
Nazicht van trimvesten
Je trimvest moet minstens om de twee jaar en vaker indien je vaak duikt, worden gecontroleerd en onderhouden door een erkend Subea-centrum. Klantenservice: http://atelier.decathlon.fr/nos-prestations/sports-deau/prestastions-sport-deau
Wat is het merk SUBEA?
Tribord Duiksport wordt SUBEA, het Decathlon-merk dat zich toelegt op onderwatersporten (snorkelen, diepzeeduiken, harpoenvissen en vrijduiken). De vermeldingen op al onze duikartikelen zullen geleidelijk aan worden vervangen. Waarom SUBEA? Omdat: "SUBaquatic Experiences are Amazing"! Voor meer informatie : www.subea.com

Users reviews

5 / 5 1 rating
1 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Man
  50-59
  01 April 2017
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  trimvest subea scd 100.

  Prima vest voor een mooie prijs, zeer geschikt voor recreatie duikers zoals ik.

HAUT DE PAGE