protéger ses clefs de voiture en surf

Wat doe je met je autosleutels tijdens het surfen?

(8)

Je bent omgekleed en helemaal surfklaar, maar plots ontdek je een klein probleempje: waar stop je je autosleutels? Er bestaan verschillende methodes en truucjes, minder of meer doeltreffend afhankelijk van de aard.

Ben je wat wantrouwiger, dan zal je niet voor dezelfde methode kiezen als iemand die alles vertrouwt. Je kiest altijd voor een bepaalde oplossing, afhankelijk van je vrees om spullen kwijt te spelen.

De middelen die je aanwendt hangen ook af van het soort sleutel dat je gebruikt.

 

Op de schokdemper: eenvoudig, maar niet echt efficiënt

Er is natuurlijk de klassieke oplossing om je sleutel op de schokdemper van het achterwiel van je auto te leggen. Ze is intussen zo klassiek dat de meeste autodieven ze kennen. Niet echt een aanrader dus, ook al is het de perfecte oplossing om alle soorten sleutels te verstoppen.

 

Wat doe je met een niet-elektronische sleutel tijdens het surfen?

Met dit soort sleutels doet een probleem zich maar zelden voor. Er bestaan genoeg oplossingen en omdat je sleutel niet elektronisch is, kan je hem perfect meenemen in het water.

 

De 'key pocket' of het sleutelzakje:

De meeste surfpakken en leashes zijn voorzien van een klein zakje waar je je sleutel in kwijt kunt. Doorgaans zit er een kleine bevestigingselastiek in, zodat je je sleutel zeker niet kunt kwijtspelen.
Zo kan je je autosleutel gewoon bij je houden en je spullen in je afgesloten auto bewaren, om zorgeloos het water in te trekken. Als je een elektronische sleutel gebruikt, dan raden we deze methode wel af.

 

sleutelzakje

 

Het halssnoer: :

Je maakt je sleutel vast aan een stukje touw, veter of een stuk visdraad lang genoeg om rond je nek te hangen. Je schuift je sleutel gewoon onder je surfpak, zo kan je hem niet kwijtspelen.
Het spreekt voor zich dat deze methode niet geschikt is voor elektronische sleutels.

 

Wat doe je met je elektronische sleutel tijdens het surfen?

We hoeven je niet te vertellen dat je een elektronische sleutel niet mee kunt nemen in het water...

Het waterdichte tasje:

Een handig truucje dat is komen overwaaien van het kitesurfen en het zeilen, waarbij je je sleutel in een waterdicht tasje stopt. Dat hang je rond je nek en stop je onder je pak, zodat je het niet kwijtspeelt mocht het lintje breken.

 

het waterdichte tasje

 

Op het strand:

Eenvoudig en ontradend, in die zin dat je je sleutel gewoon in je tas met spullen stopt, die je op het zand legt met je handdoek ernaast uitgespreid. Zo denkt iemand met slechte bedoelingen dat de handdoek gewoon van een strandganger is die zich even kort is gaan opfrissen.
Deze methode raden we enkel aan op drukke zomerdagen of op momenten dat er veel volk op het strand zit.

 

In de natuur:

Aan de voet van een boom, in een bosje, tussen de kiezels, aan een hek, onder een rots...tal van opties om de natuur te gebruiken om je sleutels te bewaren. Zorg ergewoon voor dat je een merkteken plaats (bij voorkeur vast) op de plek waar je sleutel ligt.
Als je bijvoorbeeld een blad van een boom gebruikt, zorg er dan voor dat het niet kan gaan vliegen. Dat merkteken is eens zo belangrijk wanneer je pas bij het vallen van de avond weer uit het water komt.

 

Cijfersloten voor je sleutel:

Met een  cijferslot kan je je sleutel in een klein doosje stoppen, dat je vastmaakt aan de deurhendel van je auto of aan een andere plek die dat toelaat.
Als je verder nadenkt kan dat slot, bevestigd aan je wagen, voor een dief een aanwijzing zijn dat de sleutel in het kleine doosje zit. Ben je enorm wantrouwig, bevestig het doosje dan niet aan je auto, maar aan een hek vlakbij bijvoorbeeld.

 

cijferslot voor je sleutel

 

En jij, wat doe jij met je sleutel terwijl je surft?

Geef ons gerust je tips.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE