Pourquoi un apport de flottabilité est-il utile en snorkeling

WAAROM IS EEN DRIJFHULPMIDDEL HANDIG BIJ HET SNORKELEN?

(10)

Heb je de standaarduitrusting, zwemvliezen, masker, snorkel, bij elkaar? Mooi, dat is een goed begin! Maar denk je nooit voordat je aan een lange snorkeltocht begint dat het veel simpeler zou zijn als je vanzelf zou blijven drijven?

Dat komt goed uit: de oplossing is al bedacht, in de vorm van neopreen drijfvesten, shorties en wetsuits. En natuurlijk opblaasbare boeien en zwemrollen!

Ontdek deze accessoires waarmee je langer comfortabel en veilig kan snorkelen.

 

JE NATUURLIJKE DRIJFBUDDIES BIJ SNORKELTOCHTEN

 

Moeiteloos drijven is een wens die al snel boven komt bij een snorkeltocht. Vooral als je het type bent dat de zeebodem wil bekijken vanaf het wateroppervlakoppervlak.

 

flottaison naturelle

 

Daarbij helpt de wet van archimedes een handje. Je weet wel: de natuurlijke kracht die tegen de zwaartekracht in werkt en zorgt dat je (een beetje) drijft.

In zout water is deze kracht nog sterker. Daarom is drijf je in de Dode Zee makkelijker dan in een zwembad met zoet water.
 

 

HET BELANG VAN EEN DRIJFHULPMIDDEL VOOR GOED DRIJVEN EN SNORKELEN

 

Al helpen deze twee natuurlijke effecten om je aan het oppervlak te houden, met extern drijfhulpmiddel kun je langere tochten maken zonder veel meer inspanning. Zo kun je rustig flipperen!

En door je te helpen drijven vergroten zwemrollen, boeien, vesten en shorties je veiligheid, want je kan uitrusten als je voelt dat je moe begint te worden.

Laatste voordeel: als je beter drijft loop je minder risico langs de rotsen te schuren en hoef je niet met je zwemvliezen op het kwetsbare koraal van de mooiste riffen ter wereld te gaan staan....

 

COMFORTABEL EN VEILIG: NEEM EEN ZWEMROL (OPBLAASBAAR) MEE OF TREK EEN DRIJFVEST AAN OM BETER TE DRIJVEN

 

 

frite flottaison snorkeling

 

 

Opblaasbare of schuimrubber zwemrollen en snorkelboeien zijn de beste vrienden van elke snorkelaar die stabiel in het water wil liggen. Om meerdere redenen:

·       Je kan er op elk moment steunen of rust om op krachten te komen of je masker schoon te maken. Als je ze onder je oksels houdt, ondersteunen ze je natuurlijke drijfvermogen. De boei zorgt dat je zonder inspanning stabiel op het water ligt zodat je de onderwaterflora en -fauna in alle rust kan observeren.

·       Deze twee hulpmiddelen zijn net zo geschikt voor volwassenen als jongeren en kunnen tijdens het snorkelen makkelijk uitgewisseld worden. Ook kinderen zijn er gek op, maar, let op, gebruik ze alleen waar kinderen kunnen staan en onder toezicht van een volwassene.

 

flottabilité sécurité frite snorkeling

 

·       Ook handig, de opblaasbare zwemrollen en boeien kun je klein genoeg opvouwen om ze in je strandtas mee te nemen!

Heeft het snorkelvirus je te pakken en duik je steeds vaker het water in? Dan is een drijfvest wat voor jou!

Een drijfvest geeft je een groter drijfvermogen maar ook alle vrijheid om te bewegen. Zorg wel dat je het juiste vest kiest!

 

·       Voor snorkelen zijn drijfvesten van 50 tot 70 newton het meest geschikt. Let op: de efficiency van een drijfvest varieert met je gewicht. Maar hoe kies je het beste drijfvest voor jouw lichaamsgewicht?

 

EEN WETSUIT OF SHORTIE OM TE DRIJVEN ALSOF HET NIETS IS

 

Shorties en wetsuits beschermen je tegen kou, zon en schuren over rotsen. Maar dat niet alleen: ze helpen je ook door hun drijfvermogen, iets wat niet iedereen weet.

·       Shorties en wetsuits kunnen je ook helpen om beter te drijven. Ze hebben minder drijfvermogen dan een boei of een drijfvest, maar bij modellen van 100% neopreen rubber is het grotere drijfvermogen goed merkbaar. Dat komt doordat er gasdeeltjes opgesloten zitten in de neopreenvezels die het drijfvermogen ondersteunen.

 

combinaison soutien flottabilité

 

 

Is je snorkeluitrusting nu helemaal compleet? Dan kun je op je gemak de zeebodem gaan bekijken! 

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
Tips
Veelgestelde vragen

1. Welke voorzorgen moet je nemen met een Easybreath®?

Voor één ding moet je absoluut opletten: ZAND.
- Zand is, net zoals bij een zonnebril, de grootste vijand van je Easybreath®. Het zand maakt krassen op het glas.

(17)
Tips
snorkelen met kinderen

Met de kinderen naar het strand staat voor zwemmen, zandkastelen bouwen en schelpen zoeken... Wil je wel eens wat anders, maar zijn de kinderen nog wat klein voor de meeste watersporten? Denk dan eens aan een snorkelen. Het is een sportieve en leerzame activiteit voor het hele gezin, en een snorkel, masker, zwemvliezen en wat voorzorgsmaatregelen is alles wat je nodig hebt.

Als een vis in het water... Ontdek hier hoe je kinderen helpt om met zwemvliezen te zwemmen.

(10)
29,99 €*
4.70 / 5 168 beoordeling
  29,99 €*
  4.70 / 5 168 beoordeling
   HAUT DE PAGE