Tribord säkerhetsanvisningar  för dykning och snorkling

DE TRIBORD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN VOOR DUIKEN EN SNORKELEN

(2)

Diepzeeduiken en snorkelen trekken steeds meer beoefenaars aan. En met reden: snorkelen is zeer toegankelijk voor iedereen die kan zwemmen. Duiken met flessen is weliswaar minder toegankelijk maar heeft andere voordelen.

Deze twee watersportactiviteiten hebben een gemeenschappelijk punt: de veiligheidsregels die onmisbaar zijn om de activiteit met plezier te beoefenen. Maak je bekend met de risico’s van de zee: als je ze kent kun je er op anticiperen!

 

Ontwikkelen onder het water in alle veiligheid, in duik fles en snorkelen met Tribord

 

DUIKEN, SNORKELEN: VERBAAS JE OVER DE NATUUR ONDER WATER

Duiken en snorkelen brengen je in een onderwaterwereld waar je elke keer weer verbaasd kunt zijn over het bijzondere landschap en de ongelofelijke en levensvormen die je tegenkomt. 

Beoefenaars van onderwatersport weten het: de onderwaterwereld is niet te vergelijken met het vasteland. Het is een kleurrijke wereld, vol leven waar de zonnestralen voor je ogen lijken te dansen... En verbazingwekkend toegankelijk, vooral snorkelend: Voor een snorkeltocht heb je alleen zwemvliezen, een masker en een snorkelnodig en iedereen, van 7 tot 77 jaar of ouder, kan het doen! Voor duiken is je meer uitrusting en kennis nodig, hiervoor zijn een opleiding en begeleiding vereist. 

 

Veiligheidsraad door Tribord uit te snorkelen in familie

 

Maar met de opleiding op zak kun je helemaal opgaan in deze twee sporten, in het weekend of op vakantie, met vrienden of met het gezin. En dat kan over de hele wereld: in zoet of zout water, koud of warm! 

 

FANTASTISCHE SPORTEN, MAAR BEOEFEN ZE VERSTANDIG

Hoeveel de onderwaterwereld je ook verwondert, vergeet niet aan je veiligheid te denken, want zoals alle buitensporten kennen ook snorkelen en duiken risico’s. 

Je sport tenslotte in een natuurlijke omgeving, met de wisselvalligheid van het weer en met natuurlijke bewoners. En je gebruikt soms onbekend of zwaar materiaal, waarvoor voorzorgsmaatregelen vereist zijn. 

De eerste veiligheidsvereisten voor duiken en snorkelen:

- lees de gebruiksaanwijzingen en veiligheidsvoorschriften van producten zorgvuldig;

- verdiep je in de sport en volg zo nodig een opleiding;

- ga nooit alleen het water in;

- houd toezicht op je kinderen!

 

Ook medebepaald Tribord te voorkomen ongevallen in dive

 

We geven je hier een opsomming van de risico’s die je onder water en in zee tegen kunt komen en die gelijk zijn voor de 2 activiteiten. 

 

MOGELIJKE RISICO’S DIE JE MOET KENNEN OM DE ONDERWATERWERELD EN DE ZEE TE BEGRIJPEN

VOORKOMEN VAN RISICO’S VERBONDEN AAN LEEFVORMEN IN ZEE

Onderwater kun je spannende dingen ontmoeten! Doe voorzichtig als je een pieterman, rog, schorpioenvis, kwal of zee-egel tegenkomt. Sommige zijn zelfs elektrisch, zoals de torpedo (sidderrog). Houd, om niet gebeten te worden, afstand van moeralen en trekkervissen en let ook op kreeften die je lelijk kunnen knijpen.

 

Het advies veiligheid van Tribord te voorkomen ongevallen snorkelen

 

Maar, wees gerust, dit soort “contacten” zijn zeldzaam en je kunt voorzorgsmaatregelen nemen om ongelukken te voorkomen:

- beheers je drijfvermogen;

- blijf kalm, maak geen wilde bewegingen;

- hoewel je op zand eventueel kunt staan, kun je koraal beter niet aanraken, het kan branderige en jeukende plekken veroorzaken;

- en onderdruk de vreemde gewoonte alle maar aan te willen raken!

- trek een lichaamsbedekkende wetsuit/duikpak aan;

 

Observeer het mariene leven zonder risico in duik- en snorkelexcursies

 

VOORKOMEN VAN RISICO’S VERBONDEN AAN HET WEER

Zijn er hoge golven en veel wind? Ga dan niet snorkelen. Bereid je duikuitrusting op de kade voor, in alle rust en op het droge, om te voorkomen dat je door spanning of zeeziekte zaken mist.

Staat er een sterke stroming? Daardoor kun je ver afdrijven en buiten adem raken, of erger. Snorkelaars, vraag vooraf informatie en overschat je capaciteiten niet. Duikers, ontspan, trek je met je handen langs de levenslijn en daarna langs de ankerlijn om af te dalen. Zoek op de bodem de beschutting  van het reliëf.

Is het bijtend koud boven of onder water? Bescherm jezelf voor, tijdens en na het duiken of snorkelen door geschikte kleding te dragen en een wetsuit van neopreen met een aangepaste dikte, aangevuld met handschoenen, schoenen en een duikmuts.

Zo kun je alle risico’s van de zee te lijf en ga je zonder zorgen het water in.

Voor verdieping over de veiligheid van de 2 sporten, vind je hier gedetailleerde advies over preventie bij diepzeeduiken en bij het snorkelen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
Tips
Les éco-gestes en randonnée palmée

Tijdens het snorkelen kan je met behulp van zwemvliezen, een zwembril en een snorkel de fauna en flora van de onderwaterwereld ontdekken. Snorkelen lijkt eenvoudig en nagenoeg iedereen kan het doen, toch zijn er enkele aandachtspunten om het milieu te beschermen. 

Tips
snorkling i säkerhet med Tribord

Veilig er snorkelen er zijn enkele veiligheidsvoorschriften ter voorkoming van het onvoorzien, ontdek onze adviezen van vooruitgaan.

(1)
HAUT DE PAGE