Comment s'équiper pour le snorkeling

DE JUISTE SNORKELUITRUSTING

Snorkelen doe je met een masker en een snorkel, om vanaf het wateroppervlak het leven onder water te ontdekken en te bewonderen.
Steeds meer mensen vallen voor deze activiteit, omdat ze tegelijk eenvoudig is én je een heerlijke, weldadige ervaring bezorgt.
Voor extra comfort en veiligheid heb je wel minstens wat basisuitrusting nodig, zoals zwemvliezen, een zwemshirt en een drijfhulp.

Ontdek samen met ons de ideale snorkeloutfit...

 

 

DE JUISTE SNORKELUITRUSTING: MASKERS

 

S'équiper pour le snorkeling, les masques

 

Omdat je tijdens het snorkelen de onderwaterfauna en -flora in al zijn glorie wil ontdekken, moet je een masker met een ruim gezichtsveld kiezen. Ga dus voor een model met een brede lens, zodat je zicht maximaal is. 

Een snorkelmasker bestaat uit 4 delen: de lens, de mantel, de hoofdband en de aantrekgespen. 

Wat de hoofdband betreft heb je de keuze uit 2 mogelijkheden: 
- Een textielband voor meer comfort (handig voor mensen met lange haren)
- Een band uit silicone, die het masker wat beter op je hoofd houdt.

Heb je lange haren en wil je toch een hoofdband uit silicone, geen nood, dan kan je er altijd een neopreenband overtrekken. Zo combineer je de voordelen van beide.

De mantels zijn er in twee vormen:
- Je hebt een doorschijnende lensmantel, die meer licht doorlaat en je de mogelijkheid biedt om door de mantel te zien wat er naast je gebeurt. Dergelijke maskers zien er vaak ook wat mooier uit, omdat ze je aangezicht minder afdekken.
- Een ondoorzichtige (meestal zwarte) lensmantel, die reflectie van de zon beperkt en ervoor zorgt dat je je blik beter kunt focussen op de essentie. Dit type mantel wordt meestal gebruikt door harpoenvissers en onderwaterfotografen. 

Welk masker je ook kiest, 2 criteria zijn belangrijk om ten volle te genieten van je onderwaterbelevenissen: kies een masker dat mooi aansluit op je aangezicht, en zorg ervoor dat de lens niet aandampt.

 

 

DE MAAT VAN JE MASKER KIEZEN: 

De mantel moet soepel zijn en de vorm van je aangezicht mooi volgen, zodat er geen water in je masker loopt. Pas het dus zeker voor je het koopt.
Hoe doe je dat? Plaats het masker op de neus en op de ogen zonder de band, adem in door de neus en houd je adem in. Blijft het masker op, dan heb je de juiste maat.

choose_the_size_of_your_snorkeling_mask.png
 

 

 

JE MASKER GOED ONDERHOUDEN, OM AANDAMPEN TE VOORKOMEN: 

Wist je dit? Vuil is de grote boosdoener van dampvorming op de lens van je masker.
Tussen de productie en het moment waarop je het koopt hopen er zich bacteriën en stofdeeltjes op op de lens. Die deeltjes zorgen ervoor dat damp zich kan vastzetten.
Geen nood, door je masker voor elk gebruik en ook ertijdens een kleine onderhoudsbeurt te geven, voorkom je dat het gaat aandampen.
Bekijk zeker ons instructiefilmpje om dampvorming in je duikmasker te voorkomen

Trouwens, om te snorkelen aan de oppervlakte beschikt het Easybreath-masker over een intern en revolutionair ventilatiesysteem dat voorkomt dat damp zich kan vastzetten op de lens. Vergelijk het gerust met de verluchting van een huis.

 

 

 

DE JUISTE SNORKELUITRUSTING: DE SNORKELS

 

tuba snorkeling tahiti tribord

 

Ook snorkels vind je in tal van uitvoeringen. Allereerst is er de lengte en de breedte: hoe langer en breder je snorkel, hoe groter het luchtvolume in de buis.
In dat opzicht bestaan er dan ook verschillende types snorkels, afhankelijk van je gebruik en vooral van je leeftijd (de ademhaling van een volwassene is anders dan die van een kind).

Je hebt ook modellen met ventiel, om het water gemakkelijker uit de snorkel te laten.
Bovenaan zit er een spatkapje (een 'splash guard'), om te voorkomen dat er water langs boven in de snorkel sijpelt (door golven, spatwater...).
Een snorkel met ventiel moet je goed onderhouden: vergeet niet om hem te spoelen na elke snorkelbeurt, en let erop dat er geen zand tussen het ventielmechanisme zit.
Het mondstuk moet zo soepel mogelijk zijn, zodat je mond en kaken er zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Wist je dit? Meer dan 50 % van de mensen kan niet ademen door een snorkel!
Dat is zelfs de hoofdreden waarom veel mensen zich ook niet aan snorkelen wagen. Het klopt dat enkel ademen door de mond niet heel natuurlijk aanvoelt, bovendien ervaren heel wat mensen het mondstuk als hinderlijk, ongemakkelijk en niet hygiënisch.
Speciaal voor hen hebben we de Easybreath uitgevonden, het eerste integrale snorkelmasker om even gemakkelijk en natuurlijk onder als boven water te ademen door de neus en de mond.

 

 

 

DE JUISTE SNORKELUITRUSTING: DE ZWEMVLIEZEN

 

S'équiper pour le snorkeling, les palmes

 

Zwemvliezen zijn belangrijk voor je veiligheid tijdens het snorkelen.
Dankzij de vliezen zwem je veel sneller zonder al te veel energie te verspillen, bijzonder handig als je tegen de stroming moet vechten.
Hoe langer je vliezen, hoe krachtiger, maar ook hoe harder je je zal moeten inspannen om vooruit te komen.
Snorkelaars kiezen best korte en soepele zwemvliezen, die zijn wat gemakkelijker in gebruik.

SVoel je je echter niet op je gemak met zwemvliezen, gebruik dan waterschoenen, ook wel aquashoes genoemd, om je voeten te beschermen.

 

 

 

 

BESCHERMING TEGEN DE ZON EN DE KOUDE TIJDENS HET SNORKELEN

 

Se protéger contre le soleil et le froid en snorkeling

Om langer te genieten van je snorkeltripjes is een shorty, een zwemshirt of een wetsuit geen overbodige luxe als je warm wilt blijven.
Het grote voordeel van deze snorkelkleding is dat ze je ook beschermt tegen de zon! Terwijl je snorkelt, word je immers extra blootgesteld aan de gevaren van de zon.
We hebben een aantal nuttige tips voor je klaar om je tegen de zon te beschermen tijdens het snorkelen. 
 

Het neopreen van deze producten (shirts, shorty's en wetsuits) geeft je trouwens wat extra drijfvermogen, net zoals een zwemvest of een opblaasbare snorkelboei.
Het zorgt voor extra comfort, zodat je langer kan genieten en je krachten spaart. Opblaasbare snorkelboeien zijn vooral geschikt om te snorkelen met kinderen.

 

 

SNORKELSETS, DE PERFECTE KEUZE VOOR BEGINNERS

Beginners of occasionele snorkelaars hebben de keuze uit een hele resem sets met masker, vliezen en snorkel of masker en snorkel.
Je hoeft je hoofd niet te breken, we hebben de set al voor je samengesteld. Bovendien zitten al onze sets in een handige draagtas, voor nog meer gemak.

 

 

Maskers op, klaar...snorkelen maar!

 

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
29,99 €*
4.70 / 5 168 beoordeling
  29,99 €*
  4.70 / 5 168 beoordeling
   14,99 €*
   5.00 / 5 4 beoordeling
    BIENTÔT ÉPUISÉ
    Vanaf
    15,99 €6,00 €*
    4.50 / 5 10 beoordeling
     9,99 €*
     2.00 / 5 1 rating
      9,99 €*
      2.00 / 5 1 rating
       HAUT DE PAGE