Se protéger du soleil en snorkeling

BESCHERMING TEGEN DE ZON TIJDENS HET SNORKELEN

(6)

"Na maanden ongeduldig wachten, ga je (eindelijk) je vakantie voorbereiden. In je strandtas gaan mee: badlaken, pet, zonnebril, duikbril en zwemvliezen... Niks vergeten? Ook een zonwerend T-shirt en zonnebrandcrème horen bij de standaarduitrusting van de snorkelaar!

 

Bescherming tegen UV-straling is belangrijk, vooral in ondiep water waar een loep-effect optreedt. Te veel blootstelling aan UV kan huidkanker veroorzaken: komen er jaarlijks zo'n 14.000 nieuwe huidkankerpatiënten bij, wereldwijd zijn dat er 130.00 en het aantal melanomen is in 15 jaar verdrievoudigd. Geschat wordt dat 80% van de gevallen voor het 18e jaar ontstaan…
 

Ontdek snel de tips voor gezond en goed voorbereid snorkelen!"
 


 

HET BELANG VAN EEN GOEDE UV-BESCHERMING TIJDENS HET SNORKELEN

 

"Je huid heeft normaal gesproken al heel wat te lijden onder in de zon. Maar tijdens een snorkeltocht zijn de risico's, om een aantal redenen, tien keer zo hoog.

 

-        De zonnestralen weerkaatsen op het wateroppervlak en raken je daarna, onder een andere hoek, op je huid (aan de onderkant van de armen, je kin, enz.), maar ook op je netvlies.
"

masque de snorkeling easybreath

 

En terwijl jij rustig de zeebodem bekijkt, ligt er nog een ander gevaar op de loer: het loep-effect! Het wordt veroorzaakt door het kleine laagje water op je rug dat de intensiteit van de UV-stralen vergroot. UV-stralen kunnen trouwens tot 25 cm in het water doordringen! Gevolg? Prikkende schouders, rug en benen als je 's avonds thuiskomt…

 

-        En als het bewolkt is? Blijf opletten, het risico op verbranding blijft aanwezig: 40 tot 95% van de UV-stralen dringt door in het water, ook door wolken heen.

 

 

la protection UV en snorkeling

 

 

-     In de zee is het aangenaam koel, waardoor je de warmte van de UV-straling minder voelt. Daardoor verbrand je ongemerkt...

Je weet nu wat de risicosituaties zijn en welke delen van je lichaam je moet beschermen. Om 100% rustig te kunnen snorkelen zorg je dat je zonnebranduitrusting in orde is.
 

 

EEN SNORKEL SHIRT OF SHORTY BLOKKEERT UV STRALEN

 

Om je rug en schouders te beschermen kun je een zonwerend T-shirt aantrekken zoals het Neofun model van Tribord. Deze shirts van neopreen bieden een doeltreffende bescherming zonder je in je bewegingsvrijheid te beperken. En met de ritssluiting aan de voorkant zijn ze makkelijk aan te trekken!

 

snorkeling top protection UV

 

"Elke beginnende snorkelaar heeft het wel eens meegemaakt: aan de achterkant pijnlijk verbrande bovenbenen waardoor je na een heerlijke dag in het water niet zo lekker zit. Dat risico sluit je uit door te kiezen voor een neopreen shorty, een combinatie van een T-shirt en een short.

 

Alternatief; een polyester short. Ze worden vaak in glijsporten gebruikt, maar vormen ook een prima bedekking voor je bovenbenen in het water."

 

 

EEN WETSUIT OM JE TE BESCHERMEN TEGEN DE ZON

 

"Heb je een lichte huid? Kies dan voor een wetsuit die je armen en benen tegen de zon, maar ook tegen kou en het schuren langs rotsen en koraalriffen beschermt.

 

Voor snorkelen in gematigde klimaatzones is een wetsuit met een dikte van 3 tot 5 mm geschikt. Maar als je besluit om deze zomer naar de tropische kust af te zakken is een model van 1 tot 3 mm dikte voldoende."

 

 

tribord snorkeling combinaison 3mm

 

 

ZONNEBRANDCRÈME VOOR DE ONBEDEKTE DELEN

 

"Ziezo, van top tot teen voorbereid. Maar... er blijven nog wat onbedekte delen van je lichaam over: gezicht, oren, enkels...

 

Dus houd de waterproof zonnebrandcrème in de aanslag! Zonnebrandcrème wordt vaak in plaats van zonnebrandolie gekozen omdat het vochtinbrengend is. Maar welke van de twee je ook kiest, je moet ze elke 2 uur opnieuw opbrengen om je effectief tegen de zon te beschermen.
"

 

 

protection solaire randonnée palmée

 

 

"Laatste tip: plan je kustexpeditie buiten de warmste uren van de dag (tussen 12 en 16 uur). dat biedt meer dan een voordeel: het licht is vaak warmer waardoor het spektakel van de zeebodem nog mooier is en het vermindert het risico op verbranden door de zon...

 

Nu is je tas met snorkeluitrusting echt compleet. Je kan er op uit om de flora en fauna van de kust te ontdekken zonder aan het einde van de dag als een kreeft thuis te komen!"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
Tips
drijfhulpmiddel snorkel

"Heb je de standaarduitrusting, zwemvliezen, masker, snorkel, bij elkaar? Mooi, dat is een goed begin! Maar denk je nooit voordat je aan een lange snorkeltocht begint dat het veel simpeler zou zijn als je vanzelf zou blijven drijven?
Dat komt goed uit: de oplossing is al bedacht, in de vorm van neopreen drijfvesten, shorties en wetsuits. En natuurlijk opblaasbare boeien en zwemrollen!
Ontdek deze accessoires waarmee je langer comfortabel en veilig kan snorkelen."

(10)
Tips
snorkelen met kinderen

Met de kinderen naar het strand staat voor zwemmen, zandkastelen bouwen en schelpen zoeken... Wil je wel eens wat anders, maar zijn de kinderen nog wat klein voor de meeste watersporten? Denk dan eens aan een snorkelen. Het is een sportieve en leerzame activiteit voor het hele gezin, en een snorkel, masker, zwemvliezen en wat voorzorgsmaatregelen is alles wat je nodig hebt.

Als een vis in het water... Ontdek hier hoe je kinderen helpt om met zwemvliezen te zwemmen.

(10)
29,99 €*
4.70 / 5 165 beoordeling
  29,99 €*
  4.70 / 5 165 beoordeling
   39,99 €*
   3.70 / 5 3 beoordeling
    Tips
    Veelgestelde vragen

    1. Welke voorzorgen moet je nemen met een Easybreath®?

    Voor één ding moet je absoluut opletten: ZAND.
    - Zand is, net zoals bij een zonnebril, de grootste vijand van je Easybreath®. Het zand maakt krassen op het glas.

    (16)
    Tips
    Comment choisir la taille de son masque EASYBREATH®

    Om ten volle te genieten van je EASYBREATH®-snorkelmasker, raden we je aan een maat te kiezen die perfect is aangepast aan de vorm en de bouw van je hoofd. Een te kleine EASYBREATH® zit niet aangenaam, in een te grote EASYBREATH® zal water binnensijpelen.

    (8)
    HAUT DE PAGE