BIENTÔT ÉPUISÉ

Thermische rashguard met korte mouwen voor dames zwart

Ref :
8356763
Pluspunt van het artikel
Aansluitend en UV-werend damesshirt met korte mouwen dat beschermt tegen de zon, zelfs in het water, en tegen irritatie door contact met het board. De binnenkant in fleece zorgt voor extra warmte.
Users reviews
4.3 / 5 4 beoordeling
9,74 €*

Voordelen

Zonnebescherming
Profilter-stof SPF 50+. Beschermt ook nat. Blokkeert min. 95% van de UV-stralen.
Thermische isolatie
Binnenkant in fleece. Vermindert de thermische schok als je het water in gaat.
Irritatiewerend
De aansluitende snit en de panden onder de armen gaan irritatie tegen.
Positiebehoud product
Aantrekkoordje onderaan om goed te blijven zitten in het water.
Droogtijd
Waterafstotend behandeld om minder water op te slorpen en sneller te drogen.

DE KENMERKEN

Type
rashguard
Snit
aansluitend
Mouwlengte
kort
Voordeel
UV-werend en warm
Materiaal
Voering : 91.0% Polyester, 9.0% Elastaan
Approved by
Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. Wij testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest in het lab en ook bij het dragen (rek, veroorzaakt tijdens het dragen).
Tests
Ontwikkeld en getest door onze ontwerpteams in Hendaye (Frankrijk). De stoffen gebruikt voor dit product worden getest in het lab, om de perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.
Ontworpen voor
surfsters die zich willen beschermen tegen de zon en de kou in water warmer dan 20°C.
Garantie
2 jaar
De gebruiksaanwijzing downloaden

TIPS

Onderhoudsinstructies
Na elk gebruik spoelen in zoet water. Niet laten drogen in de zon.
Gebruikslimiet
Enkel de bedekte lichaamsdelen zijn beschermd.

Bijkomende informatie

Vermindering van de thermische schok.
De binnenkant in fleece isoleert beter tegen de kou en beperkt dus de thermische schok wanneer je het water in gaat.
UV-werende bescherming - PROFILTER
De stof van dit UV-werend artikel van Tribord houdt minstens 98% van de UVB- en 95% van de UVA-stralen tegen (SPF 50+). Conform de norm EN-13758-2, de garantie voor een doeltreffende bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. Doordat keramische deeltjes rechtstreeks in de vezel van het artikel werden verwerkt, blijft de bescherming duurzaam behouden in de tijd, zelfs na wassen.
Snel droog
Polyester stof droogt van nature snel wanneer je ermee in het water bent geweest. Een aanvullende waterafstotende behandeling voorkomt dat de stof water opslorpt en vermijdt zo afkoeling wanneer er wind staat. Dit versnelt ook het drogen. Het effect van die behandeling neemt af na 5 of 6 wasbeurten in de machine, om dus de levensduur van die behandeling te verlengen, is uitspoelen in helder water beter dan met wasmiddel wassen in de machine.
Bescherming tegen de zon
Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.
Wat betekent de vermelding SPF 50+?
SPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Sun Protection Factor). Deze bepaalt het beschermingsniveau van de stof en meer in het bijzonder de tegengehouden UV-straling. Om aan de normen te voldoen, moet die minstens 95% van de UV-straling tegenhouden. SPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de UVB- en 98% van de UVA-stralen tegenhoudt.
Zandbestendig
De stof is zo geweven dat zand er niet in blijft hangen.
Irritatiewerend
Deze rashguard beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt de rashguard ook onder je wetsuit dragen, om je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. We hebben de aansluitende snit van deze rashguard van Tribord tot in de puntjes bestudeerd en naadloze panden onder de armen voorzien om irritatie tijdens het peddelen zoveel mogelijk te beperken.
Comfort
Deze rashguard van Tribord is voorzien van een aantrekkoordje ter hoogte van de heupen. Hierrmee kun je het shirt goed aantrekken zodat het beter blijft zitten. Het is ook zo gemaakt dat je het koordje van je short erdoor kunt halen, zodat je shirt niet omhoog kruipt tijdens het sporten.
Gids voor zonbescherming
http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-se-proteger-du-soleil-le-guide-de-la-protection-solaire

Users reviews

4.3 / 5 4 beoordeling
4 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Vrouw
  Jonger dan 20
  30 December 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Goede thermische zwemshirt om zwemles te geven
  Goed passend, mooi model, leuke kleuren

  Langs de onderkant komt vrij veel water binnen waardoor het ook snel afkoelt

  Brand's answer :

  Beste Jolien

  Bedankt om je mening over de Thermische rashguard met korte mouwen voor dames zwart te geven. Bij een thermische top is het zeer belangrijk dat deze nauw aan het lichaam aansluit, zoals een tweede huid. Op die manier geeft de top de meeste warmte, en hindert deze ook niet in het water of op je plank. Om deze extra aan de middel te laten aansluiten en te vermijden dat er teveel water binnendringt, kan u het touwtje opzij aanspannen. Indien u een boardshort draagt, kan u de thermische top met de lus vooraan daaraan bevestigen. Dit is nog een extra kenmerk om deze thermische top nauw aan het lichaam te laten aansluiten, en te vermijden dat deze bij het surfen omhoog kruipt.

  Met sportieve groeten.
  Robin Vermoesen Expert Surf Decathlon Belgique DECATHLON

  Jolien find this answer useful

 • Vrouw
  50-59
  24 November 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Snorkelshirt
  Licht; redelijk snel droog

  Fijn shirt om tijdens snorkelen niet te verbranden

 • 03 August 2016
  That review has been deposited on this product version
  Goede kwaliteit, zit lekker, snel droog

  Heb dit shirt een week gedragen tijdens surfen. Zat erg lekker, droogt snel, sluit goed aan en het aantrekkoord zorgt dat het shirt goed blijft zitten ondanks hoge golven en sterke stroming. Ook een prima shirt om op het strand te dragen als je niet wilt verbranden.

HAUT DE PAGE