Thermische en uv-werende rashguard met korte mouwen voor kinderen blauw

Ref :
8356701
Pluspunt van het artikel
Uv-werende rashguard met korte mouwen die beschermt tegen de zon, zelfs in het water, en irritatie door het schuren van het board beperkt. De binnenkant in fleece zorgt voor extra warmte.
Users reviews
4.5 / 5 2 beoordeling
9,99 €*

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Voordelen

Irritatiewerend
Aansluitend model en geen naden onder de armen.
Thermische isolatie
Binnenkant in fleece. Isoleert goed tegen de kou, behalve nat bij wind.
Stabiliteit
Aantrekkoordje onderaan, zo blijft het shirt goed zitten in het water.
Zonnebescherming
Stof met SPF50+. Beschermt zelfs nat tegen de zon. Houdt min. 95% uv tegen.
Droogtijd
Waterafstotend behandeld om minder water op te slorpen en sneller te drogen.

DE KENMERKEN

Materiaal
Hoofdstof : 91.0% Polyester, Hoofdstof : 9.0% Elastaan
Approved by
Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. Wij testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest in het lab en ook bij het dragen (rek, veroorzaakt tijdens het dragen).
Tests
Ontworpen en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De stoffen gebruikt voor dit artikel worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.
Ontworpen voor
zonbescherming bij het surfen of bodyboarden. Water warmer dan 22°C. Intensief gebruik. Duur van de sessie tot 3 u (thermisch)
Garantie
2 jaar

TIPS

Gebruikslimiet
Om zo of onder een wetsuit te dragen. Niet winddicht.

Bijkomende informatie

Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 1)
Al onze uv-werende shirts hebben SPF50+, dit is de hoogste beschermfactor. Welk shirt je kiest, zal dus alleen afhangen van de mouwlengte die je wilt, en ook van de mate van belasting tijdens het sporten. Omdat de belasting het grootst is bij het surfen, hebben we beslist om ons volledige assortiment in de eerste plaats af te stemmen op het surfen. Voor surfers hangt de keuze af van de duur van je surfsessies: 1 uur, 2 uur of 3 uur.
Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 2: volgens de duur van je sessies)
1 uur: Je surft af en toe. Keuze tussen een wijd model (makkelijk aan te trekken, comfortabel wanneer het droog is) of een aansluitend model (comfortabeler als het nat is). Een lusje om aan de short vast te maken is handig. 2 uur: Je surft regelmatig. Zit comfortabel wanneer het nat is door de naadloze panden onder de armen, aantrekkoordje om goed te blijven zitten. 3 uur: Je surft intensief. Thermisch zodat je langer in het water kunt blijven.
Thermische eigenschappen en wind
De minimumwatertemperatuur voor dit uv-werend shirt bedraagt 22°C als het shirt alleen wordt gedragen. Maximumduur 3 uur. Deze rashguard bestaat uit fleece dat isoleert tegen de kou en koude rillingen voorkomt wanneer je het water in gaat. Opgelet, als er wind staat, kan dat zorgen voor extra afkoeling wanneer het shirt nat is. Als er wind staat, kun je dus beter een shirt met neopreen dragen. Het shirt kan worden gedragen onder een wetsuit.
Beschermt zelfs nat tegen uv.
De stof van dit uv-werend artikel van Tribord houdt minstens 98% van de uv B- en 95% uv A-stralen tegen (SPF 50+). Conform de norm EN-13758-2, de garantie voor een doeltreffende bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. Doordat keramische deeltjes rechtstreeks in de vezel van het artikel werden verwerkt, blijft de bescherming duurzaam behouden in de tijd, zelfs na wassen.
Wat betekent de vermelding SPF 50+?
SPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Sun Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. SPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv A- en 98% van de uv B-stralen tegenhoudt.
Irritatiewerend
Deze thermische rashguard beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt de rashguard ook onder je surfpak dragen, om in het bijzonder je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. Wij hebben dit shirt ontworpen met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties wel degelijk aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 3 uur.
Comfort
Deze rashguard van Tribord is voorzien van een aantrekkoordje ter hoogte van de heupen. Hierrmee kun je het shirt goed aantrekken zodat het beter blijft zitten. Het is ook zo gemaakt dat je het koordje van je short erdoor kunt halen, zodat je shirt niet omhoog kruipt tijdens het sporten.
Snel droog
Polyester fleece droogt van nature snel. Een aanvullende waterafstotende behandeling voorkomt dat de stof water opslorpt en vermijdt zo afkoeling wanneer er wind staat. Dit versnelt ook het drogen. Het effect van die behandeling neemt af na 5 of 6 wasbeurten in de machine, om dus de levensduur van die behandeling te verlengen, is uitspoelen in helder water beter dan met wasmiddel wassen in de machine.
Uv-werend shirt voor diverse watersporten
Onze uv-werende tops worden ontworpen voor de meest veeleisende surfers. Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).
Bescherm de allerkleinsten!
Het verdedigingssysteem van kinderen treedt pas volledig in werking vanaf de leeftijd van 3 jaar, daarom is een babyhuidje bijzonder gevoelig voor de zon. Bij eenzelfde blootstelling aan de zon zijn de gevolgen 2 tot 3 keer groter bij kinderen dan bij volwassenen. Het is dus belangrijk om hen doeltreffend te beschermen.
Bescherming tegen de zon
Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.
Gids voor zonbescherming
http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-se-proteger-du-soleil-le-guide-de-la-protection-solaire

Users reviews

4.5 / 5 2 beoordeling
2 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Man
  13 January 2017
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Werkt perfect
  Het houdt hem warm De hals is misschien wat krap

  Tijdens zwemles had onze oudste zoon het altijd koud maar sinds hij dit aanheeft niet meer.

 • Vrouw
  30-39
  22 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Voor het openluchtzwembad
  Mooi, goed, gemakkelijk in onderhoud Moeilijk af te doen wanneer het nat is

  Mijn zoontje draagt dit T-shirt tijdens de zwemles in het openluchtzwembad, en hij wil het altijd aantrekken

HAUT DE PAGE