Thermische en uv-werende rashguard 900 met lange mouwen voor heren blauw

Ref :
8357072
Pluspunt van het artikel
Aansluitende, uv-werende rashguard met lange mouwen die beschermt tegen de zon, ook in het water, en tegen irritatie door contact met het board. De binnenkant in fleece zorgt voor extra warmte.
Users reviews
3.7 / 5 3 beoordeling
17,99 €*

Voordelen

Irritatiewerend
Aansluitend model en geen naden onder de armen. Sessies van 3 uur.
Thermische isolatie
Binnenkant in fleece. Isoleert goed tegen de kou, behalve nat en bij wind.
Stabiliteit
Aantrekkoordje en lus onderaan om goed te blijven zitten.
Zonnebescherming
Stof met SPF50+. Lange mouwen. Houdt min. 95% uv-stralen tegen, zelfs nat.
Droogtijd
Waterafstotend behandeld om minder water op te slorpen en sneller te drogen.

DE KENMERKEN

Type
uv-werende top
Snit
aansluitend
Mouwlengte
lang
Voordeel
uv-werend en warm
Materiaal
Hoofdstof : 91.0% Polyester, 9.0% Elastaan
Approved by
Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. Wij testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest in het lab en ook bij het dragen (rek, veroorzaakt tijdens het dragen).
Tests
Ontwikkeld en getest door onze ontwerpteams in Hendaye (Frankrijk). De stoffen gebruikt voor dit product worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.
Ontworpen voor
zonbescherming bij het surfen of bodyboarden. Water warmer dan 22°. Intensief gebruik. Duur van de sessie tot 3 u (thermisch)
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Na elk gebruik spoelen in zoet water. Niet laten drogen in de zon.
Gebruikslimiet
Om zo of onder een wetsuit te dragen. Niet winddicht.

Bijkomende informatie

Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 1)
Al onze uv-werende T-shirts hebben SPF50+, dit is de hoogste beschermfactor. Welk shirt je kiest, zal dus alleen afhangen van de mouwlengte die je wilt, en ook van de mate van belasting tijdens het sporten. Omdat de belasting het grootst is bij het surfen, hebben we beslist om ons volledige assortiment in de eerste plaats af te stemmen op het surfen. Voor surfers hangt de keuze af van de duur van je surfsessies: 1 uur, 2 uur of 3 uur.
Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 2: volgens de duur van je sessies)
1 uur: Je surft af en toe. Keuze tussen een wijd model (makkelijk aan te trekken, comfortabel wanneer het droog is) of een aansluitend model (comfortabeler als het nat is). Een lusje om aan de short vast te maken is handig. 2 uur: Je surft regelmatig. Zit comfortabel wanneer het nat is door de naadloze panden onder de armen, aantrekkoordje om goed te blijven zitten. 3 uur: Je surft intensief. Thermisch zodat je langer in het water kunt blijven.
Thermische eigenschappen en wind
De minimumwatertemperatuur voor dit uv-werend T-shirt bedraagt 22°C wanneer het zo wordt gedragen. Max. duur van 3 uur. Dit shirt bestaat uit fleece dat isoleert en voorkomt dat je rilt van de kou wanneer je het water in gaat. Opgelet: als er wind staat, kan dit zorgen voor extra afkoeling wanneer het shirt nat is. Bij wind is het dus beter om een top met neopreen te dragen. Dit shirt kan onder een wetsuit worden gedragen.
Beschermt zelfs nat tegen uv.
De stof van dit uv-werend artikel van Tribord houdt minstens 98% van de uv B- en 95% van de uv A-stralen tegen (SPF 50+). Conform de norm EN-13758-2, de garantie voor een doeltreffende bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. Doordat keramische deeltjes rechtstreeks in de vezel van het artikel werden verwerkt, blijft de bescherming duurzaam behouden in de tijd, zelfs na wassen.
Waarvoor staat de aanduiding SPF 50+?
SPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Sun Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet die minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. SPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv A- en 98% van de uv B-stralen tegenhoudt.
Irritatiewerend
Beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt de rashguard ook onder je wetsuit dragen, om in het bijzonder je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. Wij hebben dit shirt ontworpen met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties wel degelijk aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 3 uur.
Comfort
Deze rashguard van Tribord is voorzien van een aantrekkoordje ter hoogte van de heupen. Zo kun je hem goed aantrekken, zodat hij beter blijft zitten in het water. Hij is ook zo ontworpen dat je het touwtje van je zwemshort erdoor kunt halen, zodat de top niet omhoog kruipt tijdens het surfen.
Snel droog
Polyester droogt van nature snel. Een aanvullende waterafstotende behandeling voorkomt dat de stof water opslorpt en vermijdt zo afkoeling wanneer er wind staat. Dit versnelt ook het drogen. Het effect van die behandeling neemt af na 5 of 6 wasbeurten in de machine, om dus de levensduur van die behandeling te verlengen, is uitspoelen in helder water beter dan met wasmiddel wassen in de machine.
Uv-werend shirt voor diverse watersporten
Onze uv-werende tops worden ontworpen voor de meest veeleisende surfers. Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).
Bescherming tegen de zon
Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.
Gids voor zonbescherming
http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-se-proteger-du-soleil-le-guide-de-la-protection-solaire

Users reviews

3.7 / 5 3 beoordeling
3 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Vrouw
  20-29
  13 July 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Voor prijs zeer goed shirt

  Gebruik onder wetsuit en droogpak shirt is redelijk warm en stinkt nog niet te erg terwijl ik het elke dag draag en niet altijd kan drogen.

 • Man
  30-39
  30 April 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  leuke shirt
  Zit goed, houd me warm en ziet er goed uit. geen

  geen

 • 26 April 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Kies een maat groter
  Mooie kleuren en handig aantrekkoord

  Wanneer u dit artikel besteld, bestel dan een maat groter dan normaal. Het Tricord shirt valt erg klein uit.

HAUT DE PAGE