Omhullend trimvest SCD 500 voor diepzeeduiken

Ref :
8334039
Pluspunt van het artikel
Trimvest ontworpen voor zowel heren als dames. Het zit comfortabel en biedt veel bewegingsvrijheid!
Users reviews
4 / 5 2 beoordeling
199,99 €*

Ontdek de set

Panoplie matériel SUBEA 500
199,99 €*
4.00 / 5 2 beoordeling
Bekijk product
BIENTÔT ÉPUISÉ
79,99 €*
Bekijk product

Voordelen

Aanpasbaarheid
Gepatenteerde V-vormige schouderriemen, geschikt voor mannen en vrouwen.
Draagcomfort
Dikke vulling aan rug en schouders.
Gebruiksgemak
4 bevestigingsringen, 2 grote zakken opzij. Quick release gewichtzakken.
Schuurbestendig
Materiaal: Scheurvast ripstop 600D PES Stof binnenblaas: gelamineerd polyamide

DE KENMERKEN

Materiaal
Hoofdstof : 100.0% Polyamide
Approved by
Alle trimvesten van SUBEA werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijk consultant. *DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.
Tests
Onze technische partner: PlanetOcean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).
Ontworpen voor
ervaren duikers die een omhullend trimvest willen met quick release gewichtzakken.
Garantie
Beschikbaarheidsduur van onderdelen die noodzakelijk zijn om het artikel te gebruiken: 2 jaar.
De gebruiksaanwijzing downloaden

TIPS

Onderhoudsinstructies
Om de garantie te behouden, raadt Tribord aan om de ademautomaat regelmatig te controleren en een onderhoud te geven na 100 duiksessies, een intensief seizoen of lange tijd van inactiviteit.
Opslag Tips
Opbergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen (elektrische motoren, kooktoestellen enz.) en beschermen tegen uv-stralen zodat de dichtingen niet worden aangetast en het vest goed blijft werken.
Gebruikslimiet
Om te duiken heb je een duikbrevet nodig.

Bijkomende informatie

Type trimvest
De trimvesten van Subea - Tribord zijn van het "omhullende" type: het volume lucht wordt verdeeld over de hele omhulde oppervlakte van het lichaam, voor een groot drijfvermogen en om gemakkelijker in verticale positie te blijven.
Een uniseks trimvest met gepatenteerde schouderriemen in V-vorm.
Door hun exclusieve vorm laten de schouderbanden de armen vrij en zorgen ze toch voor een goed positiebehoud. De vorm van de schouderriemen voorkomt ook dat de borst wordt platgedrukt, waardoor dit vest zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt is. De gespen van de schouderbanden laten een gemakkelijke en nauwkeurige afstelling toe door hun vorm en afmeting.
Ergonomische accessoires
De trekkers van de ontluchters werden naar voren verplaatst (op borsthoogte voor hoge ontluchting en op buikhoogte voor lage ontluchting). Door hun vorm zijn ze ook gemakkelijker vast te pakken. De duiker kan dus beter zijn drijfvermogen regelen. De openingen van de twee zakken opzij werden lager geplaatst zodat ze gemakkelijker toegankelijk zijn. Het trimvest Subea SCD 500 heeft twee quick release gewichtzakken, in elke zak kan tot 3 kg.
Dikkere vulling!
Voor meer comfort hebben de ontwerpteams van Tribord de rug van het vest Subea SCD 500 voorzien van een extra dikke vulling, voor demping op de plaats waar de duikfles zit. Die vulling werd ook dikker gemaakt ter hoogte van de schouders voor meer draagcomfort.
Gewicht en drijfvermogen
Drijfvermogen S = 100 N/10 l M = 130 N/13 l L = 165 N/16,5 l XL = 180 N/18 l Gewicht: 3,88 kg (maat M)
Samenstelling artikel
De trimvesten van Subea-Tribord bestaan uit kwalitatieve materialen die werden getest in zeewater en in een zwembad. Materiaal: Scheurvast ripstop 600D PES. Stof luchtkamer: PA210 met PU laminering.
Tips voor het regelmatig onderhoud
1/ Spoel zorgvuldig je trimvest in helder water. Vooral de ontluchter en inflator goed spoelen. 2/ Laat het eventueel resterende water uit het trimvest door aan de lage ontluchter te trekken. Laat geen water in de binnenblaas van het vest zitten. 3/ Laat het vest drogen op een kleerhanger, uit de zon. Controleer zelf elk jaar je trimvest en kijk goed na op eventuele tekenen van slijtage. Blaas (met de mond) de luchtkamer op, wacht 12 uur en controleer of er geen lucht uit is.
Tips voor het opbergen
Het is belangrijk dat je al je duikmateriaal opbergt uit de buurt van ozonproducerende bronnen (elektrische motoren, kooktoestellen enz.) en beschermd tegen ultravioletstralen. Als je dat niet doet, kunnen de dichtingen sneller verslijten en je veiligheid of de goede werking van de ademautomaat in het gedrang brengen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en directe zonnestralen.
Nazicht van trimvesten
Je trimvest moet minstens om de twee jaar en vaker indien je vaak duikt, worden gecontroleerd en onderhouden door een erkend Subea-centrum. Klantenservice: http://atelier.decathlon.fr/nos-prestations/sports-deau/prestastions-sport-deau
Wat is het merk SUBEA?
Tribord Duiksport wordt SUBEA, het Decathlon-merk dat zich toelegt op onderwatersporten (snorkelen, diepzeeduiken, harpoenvissen en vrijduiken). De vermeldingen op al onze duikartikelen zullen geleidelijk aan worden vervangen. Waarom SUBEA? Omdat: "SUBaquatic Experiences are Amazing"! Voor meer informatie : www.subea.com

Users reviews

4 / 5 2 beoordeling
2 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Vrouw
  30-39
  19 September 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Loodpocket snel los
  Zit prettig Verlies van loodpockets

  Op zich prima vest. Lekker balance alleen loodpocket al kwijt na 6 duiken. Duidelijk tegenvaller en minder vertrouwen in de pockepockets. Nu toch maar weer met loodgordel.

 • Vrouw
  50-59
  25 April 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  zeer goede trimvest voor een schappelijke prijs
  loodpockets, goed sluitende zakken. ?

  Ik heb nog geen negatieve punten gevonden. Trimvest wordt gebruikt in het zwembad maar ook in open water.

HAUT DE PAGE