Heren surfpak 500 neopreen 3/2 mm blauw

Ref :
8357370
Pluspunt van het artikel
Een soepele en warme fullsuit voor heren. Rekbaar neopreen voor veel bewegingsvrijheid, winddicht op het bovenlichaam om windchill te beperken.
Users reviews
3 / 5 1 rating
99,99 €*

Voordelen

Gemakkelijk aan en uit
Rits op de rug om het aantrekken te vergemakkelijken. Lange trekker.
Bewegingsvrijheid
Uiterst soepel neopreen op de romp. Ergonomisch voor makkelijker peddelen.
Waterdichtheid
Neopreen 3 en 2 mm, genaaid/gelijmd. Rugplooi. Moet goed aansluiten.
Irritatiewerend
Comfortplooi in de oksels. Kraag met gladde binnenkant. Verstevigd op de knieën.
Winddicht
Glad fine mesh neopreen op de romp (buik en rug) om windchill te voorkomen.

DE KENMERKEN

Materiaal
Hoofdstof : 90.0% Neopreen, 10.0% Polyester
Tests
Ontworpen en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen gebruikt voor dit product worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.
Ontworpen voor
wie af en toe aan surfen of bodyboarden doet in matig warm water, tussen 17°C en 22°C. Duur van de sessies: tot 2 uur.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudsinstructies
Spoelen met zoet water, mag niet in de wasmachine, nooit in de volle zon laten liggen want de uv-straling is schadelijk voor het neopreen.
Opslag Tips
Opbergen op een droge en verluchte plaats. Vermijd warmtebronnen. Hang je wetsuit nooit in de volle zon te drogen, dan zal hij langer meegaan. Niet wassen in de machine.
Gebruikslimiet
Voor water tussen 17°C en 22°C. Duur van de sessie tot 2 uur.

Bijkomende informatie

Hoe het juiste surfpak kiezen? (Deel 1)
Het eerste criterium om een surfpak te kiezen, is de watertemperatuur. De watertemperatuur varieert volgens de plaats en de tijd van het jaar. Ga dus systematisch na of de watertemperatuur van je spot overeenstemt met het aanbevolen temperatuurbereik: Warm water van meer dan 20°C. Gematigd warm water tussen 17 en 22°C. Koud water tussen 12 en 17°C. Erg koud water tussen 7 en 12°C. Ga naar de site seatemperature.org om de temperatuur van je spot te kennen.
Hoe het juiste surfpak kiezen? (Deel 2)
Het tweede criterium is de duur van je sessies. Als je minder dan een uur aan een stuk surft, zijn de modellen 100 geschikt. Om tot 2 uur te surfen, kies je de modellen 500 en tot 3 uur de modellen 900. In vergelijking met de modellen 100 zijn de modellen 500 warmer (beter waterdicht) en beperken ze meer vermoeidheid (meer bewegingsvrijheid) en irritaties. Hetzelfde geldt voor de modellen 900 ten opzichte van de modellen 500. Opmerking: de modellen 900 zijn minder gemakkelijk aan te trekken.
De juiste maat kiezen
Om optimaal te profiteren van de werking van je surfpak is het heel belangrijk dat je de juiste maat kiest. Een surfpak moet heel goed aansluiten, er mogen nergens plooien te zien zijn. Het is normaal dat het pak te strak lijkt te zitten wanneer je het past op het droge, dat ongemak verdwijnt zodra het nat is. Als je een te groot surfpak kiest, ontstaan er plooien, kun je last krijgen van irritaties en vermindert de thermische isolatie (er komt water in het pak). Pas het pak voor je het koopt!
Neopreen: hoe werkt het?
Door een waterlaagje rond het lichaam vast te houden, heeft een neopreen wetsuit een dubbel effect: 1. het water dat wordt vastgehouden warmt geleidelijk op; 2. de warmteoverdracht vermindert. Op die manier vormen de wetsuit en het waterlaagje samen een isolerende laag.
Materialen
De Tribord-pakken uit de 500-reeks zijn gemaakt uit 100% neopreen, voor een betere thermische isolatie. Het neopreen is bekleed met synthetische stof zodat het beter bestand is tegen slijtage. Dikte van het neopreen: 3 en 2 mm. Neopreen bestaat uit elastomeerschuim met gesloten cellen (polychloropreen) en bevat stikstofbellen die als eigenschap hebben dat ze isoleren. We testen en garanderen het thermisch vermogen van onze neopreen materialen.
Kraag
De afwerking van de hals werd bestudeerd om irritaties te beperken. Als je een gevoelige huid hebt, kun je een rashguard onder je wetsuit dragen om het risico op irritaties te beperken. Het is ook aan te raden om een vette crème (bijv. vaseline) aan te brengen op wrijvingszones (nek, oksels, knieën) wanneer je het surfpak langdurig gebruikt. Vergeet niet ervoor te zorgen dat de flap binnenin het pak goed ligt, om irritatie van de rits en de kraag te voorkomen.
Meer bewegingsvrijheid
Alle Tribord-pakken uit de 500-reeks zijn voorzien van een slimme snit en doordacht gekozen materialen, om het peddelen te vergemakkelijken en vrij te kunnen bewegen. De mouwen en romp van dit pak zijn vervaardigd van ultrasoepel neopreen om gemakkelijker te kunnen peddelen. Alle naden zijn rekbaar.
Sluiting
Onze ritsen en sluitingen worden in een lab getest zodat wij kunnen garanderen dat ze lang meegaan en goed bestand zijn tegen zout water. De rits zit op de rug, voor meer comfort bij boardsporten (wanneer je op je buik ligt om te peddelen).
Waterdichte assemblage
De naden zijn genaaid en gelijmd zodat de waterdichtheid en duurzaamheid gegarandeerd zijn. Het pak is wat men noemt "blind" gestikt, dat wil zeggen dat de draad niet volledig doorheen het neopreen gaat zodat er door de gaatjes geen water kan binnendringen. Doordat er geen draden aan de binnenkant zijn, wordt irritatie beperkt. Op de gevoelige plaatsen zijn comfort- en verstevigingspatches aangebracht.
Winddicht
Een winddicht pand op de romp van de wetsuit (in glad fine mesh neopreen) beperkt afkoeling door de wind tijdens het surfen, bodyboarden, wind- of kitesurfen. Dit materiaal verbetert het thermisch comfort van het pak en beperkt windchill.
Blijf langer warm met thermische accessoires! Voor elke temperatuur de aangepaste outfit ...
In het water verlies je de meeste lichaamswarmte aan de lichaamsuiteinden (voeten, handen, hoofd). Daarom zijn dit aanbevolen accessoires: - in warm en matig warm water (>17°C) => neopreen surfschoenen. - in koud water (12 - 17°C): hoge boots (surflaarsjes) en handschoenen. - in erg koud water (7 - 12°C): hoge boots (surflaarsjes), handschoenen, kap of top met kap... Ontdek al onze neopreen accessoires op decathlon.fr
Geschikt voor allerlei watersporten
Onze surfpakken worden ontworpen voor de meest veeleisende surfers. Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).

Users reviews

3 / 5 1 rating
1 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Man
  20-29
  23 May 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Niet aangekomen
  Nog niet in mijn bezit Spreekt voor zich

  Ik hen deze een aantal weken geleden besteld en betaald maar ligt nog steeds niet in de winkel..

HAUT DE PAGE