Heren fullsuit voor diepzeeduiken, 3 mm met rugsluiting

Ref :
8242259
Pluspunt van het artikel
Duikpak geschikt voor warm water. Comfortabel en gemakkelijk aan te trekken!
Users reviews
4.7 / 5 3 beoordeling
59,99 €*

Voordelen

Thermische isolatie
Fullsuit van 3 mm. Waterdichte naden, dankzij de gestikt-gelijmde GBS-assemblage
Gemakkelijk aan en uit
Stretchneopreen. Lange rits op de rug, om gemakkelijker te sluiten.
Bewegingsvrijheid
Anatomisch model, zodat je armen vrij kunnen bewegen. Geen naden onder de armen.
Waterdichtheid
Gladde boord aan de polsen en de enkels, om goed af te dichten.
Aanpasbaarheid
Model speciaal voor heren. Vaste kap.
Sterk
Verstevigde knieën.

DE KENMERKEN

Materiaal
Schuimplastic : 100.0% Neopreen Voering : 100.0% Polyamide
Approved by
Onze technische partner: Planet Ocean (een 5-sterren PADI-duikcenter), gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in het Franse Hendaye. Dit center werkt het hele jaar met SUBEA-duikmateriaal. Het team van instructeurs nauwgezet mee aan de ontwikkeling van de SUBEA-producten: van het ontwerp in overleg met de teams (productmanagers, designers en ingenieurs) tot langdurige tests met duikers van het center (van beginners tot instructeurs die het hele jaar door opleidingen geven).
Tests
Ontworpen en getest door onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de thermische isolatie te valideren.
Ontworpen voor
diepzeeduiken in tropische wateren (+ 24°C).
Garantie
2 jaar
De gebruiksaanwijzing downloaden

TIPS

Onderhoudsinstructies
Spoelen in zoet water. Niet laten drogen in de zon.
Opslag Tips
Laat je pak uit de zon drogen en zeker niet in de buurt van een warmtebron. Bewaar het op een kleerhanger, zo behoudt het zijn vorm en blijft het neopreen intact.
Gebruikslimiet
zwemmen

Bijkomende informatie

Details voor de thermische isolatie
Een wetsuit van 3 mm met rugsluiting. Waterdichte naden, dankzij de gestikt-gelijmde GBS-assemblage (GBS: Glued & Blind Stitched). Eens het dunne laagje water (dat binnengekomen is via de rits) tussen je lichaam en de wetsuit zit, is er geen watercirculatie meer. Het is dat waterlaagje dat voor de thermische isolatie zorgt. Gladde boord aan de polsen en de enkels, om goed af te dichten. Gewicht (in maat L): 0,7 kg
Gestikt-gelijmde assemblage - GBS
Het neopreen wordt eerst gelijmd en daarna genaaid om maximaal bestand te zijn tegen slijtage. Dit gebeurt met een speciale steek: de naald gaat niet volledig door het neopreen, om geen gaatjes te maken waarlangs water zou kunnen binnensijpelen.
Waarom een wetsuit van 3 mm gebruiken?
Zelfs in warm water koelt je lichaam af (25 keer sneller dan normaal). Met een dunne wetsuit van 3 mm kun je die afkoeling beperken om langer te genieten van het duiken. Met een fullsuit ben je trouwens quasi volledig beschermd tegen schadelijke uv-stralen en tegen het onderwatermilieu (koralen enz.).
Thermische beschermklasse
Dit duikpak garandeert een uitstekende thermische bescherming. Het werd getest door het onafhankelijke instituut INPP, dat bevestigde dat dit pak voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2005). Dit pak is geschikt voor watertemperaturen vanaf 25°C.
Wat is een wetsuit voor duiken?
Dit soort duikpakken vind je het meest op de markt. Ze houden het water niet buiten, maar zetten een dun waterlaagje vast dat een thermische barrière vormt tussen je lichaam en je buitenomgeving. Zo blijf je warm. Deze pakken zijn gemaakt uit neopreen - een rubberpolymeer gevuld met luchtbelletjes - en verkrijgbaar in diktes van 0,5 tot 7 mm. Dat maakt ze perfect om mee te duiken, omdat ze zo soepel en aanpasbaar zijn.
Tips om je duikpak aan te trekken
Stop je voet in een plastic tasje. Stop vervolgens je been in het pak...en je voet zal nergens vasthaken. Om het pak aan te passen, even vragen aan iemand anders om in de mouw te blazen vanaf de pols. De ingeblazen lucht zorgt ervoor dat de binnenkant van het pak opblaast en dat het neopreen loskomt van de huid. Nu kan je je pak heel gemakkelijk op maat verstellen.
Tips om je duikpak te onderhouden
1) Laat je pak na elk gebruik weken in helder water, zowel de binnen- als de buitenkant 2) Gebruik een antibacteriële oplossing om het te ontsmetten 3) Goed uitspoelen 4) Laten drogen op een brede kleerhanger, uit de zon en in een goed verluchte ruimte Let op voor de zon, die kan de kleuren van de textieldelen doen vervagen De ritsen kan je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met een aangepast smeermiddel, zoals siliconenvet.
Wat is het merk SUBEA?
Tribord Duiken wordt SUBEA, het Decathlon-merk voor onderwatersporten (snorkelen, diepzeeduiken, harpoenvissen en vrijduiken). Alle merkverwijzingen op onze producten zullen geleidelijk vervangen worden. Waarom SUBEA? Omdat: "SUBaquatic Experiences are Amazing!" Voor meer info: www.subea.com

Users reviews

4.7 / 5 3 beoordeling
3 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Man
  50-59
  28 December 2015
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  zeer goed
  goeie pasvorm geen

  zeer goeie prijs/kwaliteit

 • 31 March 2014
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  zit perfect en comfortabel
  de soepelheid geen

  zeer mooi en soepel pak. spant niet rond de hals/nek

 • 30 November 2013
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Herenwetsuit SUBEA
  verstevigd aan knieën Geen

  Je blijft warm, ookal sta je een hele dag in het water.

HAUT DE PAGE