Heren duikvest SCD 100 voor diepzeeduiken 5,5 mm

Ref :
8330584
Pluspunt van het artikel
Uiterst gemakkelijk aan te trekken. Met dit tweedelig pak kun je een vest en een broek in verschillende maat kiezen zodat het pak beter past bij je figuur.
59,99 €*

Voordelen

Thermische isolatie
Vest in neopreen van 5,5 mm. Waterdichte naden, gelijmd-genaaid (GBS).
Gemakkelijk aan en uit
Tweedelig pak, gemakkelijker aan te trekken.
Veelzijdig
Je kunt je vest en broek in een verschillende maat kiezen.
Bewegingsvrijheid
Anatomische snit zodat je armen vrij kunnen bewegen. Geen naden onder de armen.

DE KENMERKEN

Materiaal
Schuimplastic : 100.0% Neopreen Voering : 100.0% Polyamide
Approved by
Onze technische partner: PlanetOcean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).
Tests
Ontworpen en getest door onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de thermische isolatie te controleren.
Ontworpen voor
diepzeeduiken in water van 16° tot 24°.
Garantie
2 jaar
De gebruiksaanwijzing downloaden

TIPS

Onderhoudsinstructies
zoutbestendig. Spoelen met zoet water alleen aangeraden wanneer het artikel lange tijd niet wordt gebruikt. Niet laten drogen in de zon.
Opslag Tips
Laat je pak drogen uit de zon en uit de buurt van warmtebronnen. Hang je pak op een kleerhanger om het op te bergen, zodat het zijn vorm behoudt en om het neopreen te ontzien.
Gebruikslimiet
Draag bij dit vest een neopreen broek.

Bijkomende informatie

Details voor de thermische isolatie
Wetsuit vest in neopreen van 5,5 mm met rits vooraan. Waterdichte naden dankzij de gelijmd-genaaide assemblage van het type GBS (glued and blind stitched). Eens het dunne laagje water (dat binnengekomen is via de rits) tussen je lichaam en de wetsuit zit, is er geen watercirculatie meer. Doordat dit pak uit twee delen bestaat, kun je een broek en een vest in een verschillende maat kiezen. Gewicht van het pak (maat L): 1,4 kg
Gelijmd-genaaide assemblage - GBS
Het neopreen wordt eerst gelijmd en daarna genaaid om maximaal bestand te zijn tegen slijtage. Dit gebeurt met een speciale steek: de naald gaat niet volledig doorheen het neopreen om geen gaatjes te maken waar het water doorheen zou kunnen.
Air Expulse System
Kleine gaatjes bovenin de kap zorgen ervoor dat lucht kan ontsnappen. Dankzij een kleine flap aan de binnenkant kan er echter geen water binnendringen via die gaatjes.
Thermische beschermklasse
Dit duikpak garandeert een uitstekende thermische bescherming. Het werd getest door het onafhankelijke instituut INPP, dat bevestigde dat dit pak voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2005). Dit pak is gehomologeerd in klasse C A (+7°C/+12°C) B (+10°C/+18°C) C (+16°C/+24°C) D (+22°C/+30°C)
Wat is een wetsuit om te duiken?
Dit type duikpak komt het vaakst voor. De bedoeling ervan is niet om het water buiten te houden, maar veeleer vast te houden zodat je lichaam warm blijft doordat een warmtebuffer wordt gecreëerd tussen je lichaam en de omgeving. De pakken zijn vervaardigd van neopreen — een rubberpolymeer gevuld met luchtbellen — en verkrijgbaar in diktes van 0,5 tot 7 mm. Hierdoor zijn het uitstekende duikpakken, omdat ze soepel en aanpasbaar zijn.
Slimme tips om je duikpak aan te trekken?
Stop je voet in een plastic zak. Steek vervolgens je been in je pak… Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens haperen! Om ervoor te zorgen dat je pak goed zit, vraag je iemand om via het mouwboordje in je mouw te blazen. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.
Slimme tips om je duikpak te onderhouden?
1) Dompel je pak na elke duik onder in helder water, maak zowel de binnen- als buitenkant goed nat 2) Gebruik een bacteriëndodende oplossing om te reinigen 3) Goed spoelen met helder water 4) Laat drogen op een kleerhanger, op een goed verluchte plaats in de schaduw Let op met de zon want die verkleurt de delen in textiel van het pak De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met een aangepast smeermiddel, van het type siliconenvet.
Wat is het merk SUBEA?
Tribord Duiksport wordt SUBEA, het Decathlon-merk dat zich toelegt op onderwatersporten (snorkelen, diepzeeduiken, harpoenvissen en vrijduiken). De vermeldingen op al onze duikartikelen zullen geleidelijk aan worden vervangen. Waarom SUBEA? Omdat: "SUBaquatic Experiences are Amazing"! Voor meer informatie : www.subea.com
HAUT DE PAGE