Heren duikpak Subea+ SCD 500 voor diepzeeduiken 5,5 mm

Ref :
8242304
Pluspunt van het artikel
Een duikpak dat je kunt aanpassen aan het seizoen en dat je vrijwel het hele jaar door kunt dragen in water van gematigde temperatuur.
Users reviews
4 / 5 2 beoordeling
129,99 €*

Voordelen

Thermische isolatie
Fullsuit van 5,5 mm. Waterdichte naden, gelijmd-genaaid (GBS).
Gemakkelijk aan en uit
100% stretch neopreen. Rits aan enkels en polsen om makkelijker aan te trekken.
Waterdichtheid
Uiteinden: dubbele gladde boorden (indien omgeslagen) voor maximale afdichting.
Bewegingsvrijheid
Anatomisch model zodat je armen vrij kunnen bewegen. Geen naden onder de armen.
Schuurbestendig
Ergonomische verstevigingen aan knieën en schouders. Supratex onderaan.

DE KENMERKEN

Materiaal
Schuimplastic : 100.0% Neopreen Voering : 100.0% Polyamide
Approved by
Onze technische partner: PlanetOcean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).
Tests
Ontworpen en getest door onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de thermische isolatie te controleren.
Ontworpen voor
diepzeeduiken in water van 16°C tot 24°C.
Garantie
2 jaar
De gebruiksaanwijzing downloaden

TIPS

Onderhoudsinstructies
Regelmatig spoelen met zoet water, mag niet in de wasmachine, nooit in de volle zon laten liggen want de uv-straling is schadelijk voor het neopreen.
Opslag Tips
Laat je pak drogen uit de zon en uit de buurt van warmtebronnen. Hang je pak op een kleerhanger om het op te bergen, zodat het zijn vorm behoudt en om het neopreen te ontzien.
Gebruikslimiet
zwemmen

Bijkomende informatie

Details voor de thermische isolatie
Full wetsuit van 5.5 mm met rugsluiting. Waterdichte naden dankzij de gelijmd-genaaide assemblage van het type GBS (glued and blind stitched). Eens het dunne laagje water (dat binnengekomen is via de rits) tussen je lichaam en de wetsuit zit, is er geen watercirculatie meer. Dit dun laagje water vormt de warmte-isolatie. Dubbele gladde boorden met rits aan de polsen om gemakkelijker aan te trekken en betere afdichting wanneer je de boorden omslaat.
Uiterst soepel neopreen voor meer comfort en warmte!
Rekbaar neopreen (FFA) voor meer bewegingsvrijheid tijdens het duiken en om het pak gemakkelijker te kunnen aantrekken. Panden in thermospan neopreen op de borst: zachter, comfortabeler en warmer! Gewicht van het pak (maat L): 1,7 kg
Gelijmd-genaaide assemblage - GBS
Het neopreen wordt eerst gelijmd en daarna genaaid om maximaal bestand te zijn tegen slijtage. Dit gebeurt met een speciale steek: de naald gaat niet volledig doorheen het neopreen om geen gaatjes te maken waar het water doorheen zou kunnen.
Accessoires
Bescherming ter hoogte van de polsen om te voorkomen dat de duikcomputer draait.
Thermische beschermklasse
Dit duikpak garandeert een uitstekende thermische bescherming. Het werd getest door het onafhankelijke instituut INPP, dat bevestigde dat dit pak voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2005). Dit pak is gehomologeerd in klasse C A (+7°C/+12°C) B (+10°C/+18°C) C (+16°C/+24°C) D (+22°C/+30°C)
Pas de warmte en dikte van je duikpak aan!
De kou is niet langer je ergste vijand tijdens het duiken! Draag een thermische bescherming volgens de watertemperatuur. Om te vermijden dat je een ander duikpak moet hebben voor verschillende omstandigheden, werd dit concept ontwikkeld op basis van 5 artikelen die kunnen worden gecombineerd volgens de watertemperatuur. Op die manier kun je kiezen voor een complete warmte-isolatie met een kap, een neopreen top, een top met kap, een ondershorty van 1 mm en een overshorty van 5,5 mm.
Wat is een wetsuit om te duiken?
Dit type duikpak komt het vaakst voor. De bedoeling ervan is niet om het water buiten te houden, maar veeleer vast te houden zodat je lichaam warm blijft doordat een warmtebuffer wordt gecreëerd tussen je lichaam en de omgeving. De pakken zijn vervaardigd van neopreen — een rubberpolymeer gevuld met luchtbellen — en verkrijgbaar in diktes van 0,5 tot 7 mm. Hierdoor zijn het uitstekende duikpakken, omdat ze soepel en aanpasbaar zijn.
Slimme tips om je duikpak aan te trekken
Stop je voet in een plastic zak. Steek vervolgens je been in je pak… Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens haperen! Om ervoor te zorgen dat je pak goed zit, vraag je iemand om via het mouwboordje in je mouw te blazen. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.
Tips om je duikpak te onderhouden
1) Dompel je pak na elke duik onder in helder water, maak zowel de binnen- als buitenkant goed nat 2) Gebruik een bacteriëndodende oplossing om te reinigen 3) Goed spoelen met helder water 4) Laat drogen op een kleerhanger, op een goed verluchte plaats in de schaduw. Let op met de zon want die verkleurt de delen in textiel van het pak en versnelt de veroudering van neopreen. De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met siliconenvet.
Wat is het merk SUBEA?
Tribord Duiksport wordt SUBEA, het Decathlon-merk dat zich toelegt op onderwatersporten (snorkelen, diepzeeduiken, harpoenvissen en vrijduiken). De vermeldingen op al onze duikartikelen zullen geleidelijk aan worden vervangen. Waarom SUBEA? Omdat: "SUBaquatic Experiences are Amazing"! Voor meer informatie : www.subea.com

Users reviews

4 / 5 2 beoordeling
2 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Man
  50-59
  26 August 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  vragen bij type neopreen
  soepel, gemakkelijk, prijs te grote samendrukbaarheid op diepte geeft koude

  "Ontworpen voor: diepzeeduiken in water van 16° tot 24°" vergeet het, als je dieper dan 20 meter duikt wordt de neopreen zo hard samengedrukt dat er geen isolatie meer overblijft. Ik heb reeds verschillende duiken gemaakt bij 21° (met een extra shorty van 7 mm van een degelijk merk er boven op) en na een uur heb je echt wel koud. op ondiepte als de druk minder groot is, is dit een soepel, gemekkelijk en goed pak.

  Brand's answer :

  Beste Heer,Bedankt om u opmerking over onze duikwetsuit te posten op de site. U opmerking zal ons helpen onze producten te verbeteren in de toekomst.
  Onze modulaire wetsuit is getest door het team van Planet Ocean in water van 16 à 20°C, maar mogelijk gaat het om een productiefout bij uw model.
  Ik raad u aan om u product te laten terugbetalen of te ruilen tegen een warmere wetsuit, zoals onze 7,5mmhttp://nl.decathlon.be/subea-75-mm-heren-rood-id_8354122.html

  Sportieve groeten
  Corentin Kurowski Directeur commercial sports d'eau
  Decathlon Belgique DECATHLON

 • 18 November 2013
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Wetsuit SUBEA MODULAR 5 mm
  Comfortabel pak, gemakkelijk aan/uit te doen. Geen directe negatieve punten gevonden

  Ik vind dit een prima product

HAUT DE PAGE