Dames duikpak SCD 100 voor diepzeeduiken, 5,5 mm

Ref :
8354114
Pluspunt van het artikel
Een wetsuit van 5,5 mm voor water van gematigde temperatuur, ontworpen door vrouwen, voor vrouwen!
Users reviews
4.5 / 5 2 beoordeling
89,99 €*

Voordelen

Thermische isolatie
Fullsuit van 5,5 mm. Waterdichte naden, gelijmd-genaaid (GBS).
Gemakkelijk aan en uit
Eéndelig duikpak voor dames. Rits vooraan. Vaste kap.
Bewegingsvrijheid
Anatomisch model zodat je armen vrij kunnen bewegen. Geen naden onder de armen.
Schuurbestendig
Ergonomische knieverstevigingen.
Aanpasbaarheid
Ontworpen, ontwikkeld en getest door vrouwen voor vrouwen!

DE KENMERKEN

Materiaal
Schuimplastic : 100.0% Neopreen Voering : 100.0% Polyamide
Approved by
Onze technische partner: PlanetOcean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).
Tests
Ontworpen en getest door onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de thermische isolatie te controleren.
Ontworpen voor
dames die duiken in water van 16°C tot 24°C.
Garantie
2 jaar
De gebruiksaanwijzing downloaden

TIPS

Opslag Tips
Laat je pak drogen uit de zon en uit de buurt van warmtebronnen. Hang je pak op een kleerhanger om het op te bergen, zodat het zijn vorm behoudt en om het neopreen te ontzien.
Gebruikslimiet
zwemmen

Bijkomende informatie

Details voor de thermische isolatie
Full wetsuit van 5,5 mm met frontrits. Waterdichte naden dankzij de gelijmd-genaaide assemblage van het type GBS (glued and blind stitched). Eens het dunne laagje water (dat binnengekomen is via de rits) tussen je lichaam en de wetsuit zit, is er geen watercirculatie meer. Dit dun laagje water vormt de warmte-isolatie. Gewicht van het pak (maat M): 1,5 kg
Gelijmd-genaaide assemblage - GBS
Het neopreen wordt eerst gelijmd en daarna genaaid om maximaal bestand te zijn tegen slijtage. Dit gebeurt met een speciale steek: de naald gaat niet volledig doorheen het neopreen om geen gaatjes te maken waar het water doorheen zou kunnen.
Air Expulse System
Kleine gaatjes bovenin de kap zorgen ervoor dat lucht kan ontsnappen. Dankzij een kleine flap aan de binnenkant kan het water echter niet binnendringen via deze gaten.
Aangepast aan de vrouwelijke lichaamsbouw!
Neopreen wetsuits moeten dicht aansluiten op het lichaam om doeltreffend te zijn. Daarom ontwikkelt Subea modellen speciaal voor dames. Het ontwerp, het maken van prototypes en het testen van die artikelen gebeurde allemaal "door vrouwen, voor vrouwen"!
Aanduiding van de maten
Speciaal voor clubs: de maten zijn duidelijk zichtbaar op de linkermouw gedrukt. Neopreendikte Volledig in 5,5 mm
Thermische beschermklasse
Dit duikpak garandeert een uitstekende thermische bescherming. Het werd getest door het onafhankelijke instituut INPP, dat bevestigde dat dit pak voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2005). Dit pak is gehomologeerd in klasse C A (+7°C/+12°C) B (+10°C/+18°C) C (+16°C/+24°C) D (+22°C/+30°C)
Pas de warmte en dikte van je duikpak aan!
De kou is niet langer je ergste vijand tijdens het duiken! Draag een thermische bescherming volgens de watertemperatuur. Om te vermijden dat je een ander duikpak moet hebben voor verschillende omstandigheden, werd dit concept ontwikkeld op basis van 5 artikelen die kunnen worden gecombineerd volgens de watertemperatuur. Op die manier kun je kiezen voor een complete warmte-isolatie met een kap, een neopreen top, een top met kap, een ondershorty van 1 mm en een overshorty van 5,5 mm.
Wat is een wetsuit om te duiken?
Dit type duikpak komt het vaakst voor. De bedoeling ervan is niet om het water buiten te houden, maar veeleer vast te houden zodat je lichaam warm blijft doordat een warmtebuffer wordt gecreëerd tussen je lichaam en de omgeving. De pakken zijn vervaardigd van neopreen — een rubberpolymeer gevuld met luchtbellen — en verkrijgbaar in diktes van 0,5 tot 7 mm. Hierdoor zijn het uitstekende duikpakken, omdat ze soepel en aanpasbaar zijn.
Slimme tips om je duikpak aan te trekken
Stop je voet in een plastic zak. Steek vervolgens je been in je pak… Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens haperen! Om ervoor te zorgen dat je pak goed zit, vraag je iemand om via het mouwboordje in je mouw te blazen. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.
Tips om je duikpak te onderhouden
1) Dompel je pak na elke duik onder in helder water, maak zowel de binnen- als buitenkant goed nat 2) Gebruik een bacteriëndodende oplossing om te reinigen 3) Goed spoelen met helder water 4) Laat drogen op een kleerhanger, op een goed verluchte plaats in de schaduw. Let op met de zon want die verkleurt de delen in textiel van het pak en versnelt de veroudering van neopreen. De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met siliconenvet.
Wat is het merk SUBEA?
Tribord Duiksport wordt SUBEA, het Decathlon-merk dat zich toelegt op onderwatersporten (snorkelen, diepzeeduiken, harpoenvissen en vrijduiken). De vermeldingen op al onze duikartikelen zullen geleidelijk aan worden vervangen. Waarom SUBEA? Omdat: "SUBaquatic Experiences are Amazing"! Voor meer informatie : www.subea.com

Users reviews

4.5 / 5 2 beoordeling
2 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • 30 May 2016
  That review has been deposited on this product version
  Super pak

  Fijne wetsuit, zeer goed in elkaar. Fijn de rits aan de voorkant. Makkelijk aan en uit te doen. Lekker warm jn het water, zit super :-)

 • Vrouw
  40-49
  03 May 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Duikpak
  Goede pasvorm, goede rits, past ook kleine mensen Nog vroeg, pas gebruikt. Beetje pluizen bij oksel

  Vraag dit volgend jaar nog eens. Na 1 jaar gebruik van het duikpak

HAUT DE PAGE