Ademautomaat INT (beugel) SCD 500 gebalanceerde eerste trap met piston

Ref :
8334038
Pluspunt van het artikel
Ademautomaat met anatomisch mondstuk ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten. Ergonomisch uitademgeleiders die de luchtbellenstroom naar de wangen sturen.
159,99 €*

Ontdek de set

Panoplie matériel SUBEA 500
199,99 €*
4.00 / 5 2 beoordeling
Bekijk product
BIENTÔT ÉPUISÉ
79,99 €*
Bekijk product

Voordelen

Mondcomfort
Exclusief anatomisch mondstuk ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten.
Zichtbaarheid
Het uitademventiel leidt de luchtbellen weg uit je gezichtsveld.
Ademcomfort
Ergonomische kap voorkomt dat de ademautomaat op continu debiet wordt gezet.
Vlotte montage / demontage
Ademautomaat met INT-aansluiting (beugel).

DE KENMERKEN

Materiaal
Structuur : 100.0% Messing Onderstel : 50.0% Polyamide 12, Onderstel : 21.0% Hars, Onderstel : 15.0% Polyurethaan, Onderstel : 10.0% Roestvrij staal, Onderstel : 2.0% PVC (Polyvinylchloride), Onderstel : 2.0% Messing Buitenkant van : 100.0% silicone
Approved by
Alle ademautomaten van SUBEA werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijk consultant. *DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.
Tests
Onze technische partner: PlanetOcean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).
Ontworpen voor
ervaren duikers. Ademautomaat met gebalanceerde eerste trap voor merkbaar meer ademcomfort.
Garantie
Beschikbaarheidsduur van onderdelen die noodzakelijk zijn om het artikel te gebruiken: 2 jaar.
De gebruiksaanwijzing downloaden

TIPS

Onderhoudsinstructies
Om de garantie te behouden, raadt Tribord aan om de ademautomaat regelmatig te controleren en een onderhoud te geven na 100 duiksessies, een intensief seizoen of lange tijd van inactiviteit.
Opslag Tips
Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen ver van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en directe zonnestralen.
Gebruikslimiet
Om te duiken heb je een duikbrevet nodig.

Bijkomende informatie

Gebalanceerde eerste trap is gemakkelijker ademen
De eerste trap van de ademautomaat Subea 500 beschikt over een gebalanceerde piston met draaiend torentje dat het ademen verbetert ongeacht de diepte. Er zijn 2 hogedruk- (HP) en 4 lagedrukuitgangen (LP). Een eerste trap met gebalanceerde piston draagt de voorkeur weg van sportieve duikers en veeleisende professionals. De slang is 75 cm lang.
De tweede trap en gemakkelijker inademen
Een tweede trap moet het natuurlijk gedrag van de ademhaling overbrengen in een mechanische realiteit. Van uitstekende kwaliteit, kan stress aanzienlijk verminderen, verbetert de veiligheid van de duiker door hem gemakkelijker lucht in voldoende hoeveelheid te geven, zonder dat een overbodige inspanning nodig is. Inademen is gemakkelijker dankzij de hydrodynamische openingen van de kap. Dit exclusief design van de kap voorkomt ook dat de ademautomaat op continu debiet wordt gezet.
Uitademen: beter zicht en minder lawaai.
Bij het uitademen voeren ergonomische geleiders de stroom luchtbellen naar de wangen zodat het geluid niet storend is voor de duiker en de luchtbellen niet voor de duikbril opstijgen. Minder hinder tijdens het duiken en meer genieten!
De ademautomaten Subea: exclusief anatomisch en gepatenteerd mondstuk!
Dit anatomisch mondstuk voor ademautomaat werd ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten om een uitstekend comfort in de mond te bieden. De exclusieve vorm van dit mondstuk maakt het gemakkelijker om het in de mond te houden dankzij de vleugels aan het gehemelte, de tongsteun, de verschillende dikten (mono- of bidensiteit) die rekening houdt met de sluithoek van de kaak.
Gewicht en lengte van de slang
Gewicht van de eerste trap: 935 g Gewicht van de tweede trap: 200 g Totaalgewicht met slang: 1285 g Lengte van de slang: 75 cm.
Certificering van de ademautomaten
De ademautomaten met gebalanceerde eerste trap van SUBEA-TRIBORD zijn gecertificeerd voor een gebruik in water dat niet koud is (temperatuur hoger dan +10°C).
Onderhoudstips
Gebruik nooit solventen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.
Revisie van ademautomaten
Subea raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten reviseren en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele controle. Beide controles moeten gebeuren door een werkplaats die erkend is door Subea. Na een bijzonder intensief seizoen (meer dan 100 duiken) of een lange periode van inactivteit wordt een revisie eveneens aanbevolen. http://atelier.decathlon.fr/nos-prestations/sports-deau/prestastions-sport-deau
Tips voor het opbergen
Het is belangrijk dat je al je duikmateriaal opbergt uit de buurt van ozonproducerende bronnen (elektrische motoren, kooktoestellen enz.) en beschermd tegen ultravioletstralen. Als je dat niet doet, kunnen de dichtingen sneller verslijten en je veiligheid of de goede werking van de ademautomaat in het gedrang brengen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en directe zonnestralen.
Garantie op de artikelen
Op de artikelen van Subea-Tribord is 2 jaar garantie (volgens de wetgeving in elk land) te rekenen vanaf de datum van aankoop en 2 jaar garantie bij een verborgen gebrek (volgens de wetgeving in elk land) te rekenen vanaf het moment dat het verborgen gebrek wordt vastgesteld. Onze artikelen zijn bedoeld voor sportief, niet-professioneel gebruik. Schade veroorzaakt door schokken, een verkeerd gebruik of normale slijtage valt niet onder de garantie.
Wat is het merk SUBEA?
Tribord Duiksport wordt SUBEA, het Decathlon-merk dat zich toelegt op onderwatersporten (snorkelen, diepzeeduiken, harpoenvissen en vrijduiken). De vermeldingen op al onze duikartikelen zullen geleidelijk aan worden vervangen. Waarom SUBEA? Omdat: "SUBaquatic Experiences are Amazing"! Voor meer informatie : www.subea.com
HAUT DE PAGE